Leonardo DiCaprio şi Michael Bay produc un film despre naţionala de ciclism a Rwandei

Actorul Leonardo DiCaprio şi regizorul Michael Bay sunt în negocieri cu studiourile Paramount pentru a produce un film despre naţionala de ciclism a Rwandei, informează hollywoodreporter.com.

143 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio şi Michael Bay produc un film despre naţionala de ciclism a Rwandei

Leonardo DiCaprio şi Michael Bay produc un film despre naţionala de ciclism a Rwandei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

DiCaprio va produce proiectul, care deocamdată nu are un titlu, prin compania sa Appian Way, iar Bay, prin Bay Films. Pentru moment, nu există informaţii potrivit cărora DiCaprio ar face parte din distribuţie şi nici că Bay ar regiza filmul.

În schimb, Orlando von Einsiedel, care a regizat documentarul nominalizat la Oscar "Virunga" (2014), este în negocieri pentru a realiza acest film.

Filmul prezintă povestea lui Jonathan Boyer, care a devenit primul ciclist american ce a concurat în Turul Franţei, în 1981. A terminat pe locul al 12-lea în 1983, devenind celebru pentru cantităţile uriaşe de seminţe şi fructe pe care le-a consumat în timpul turului, dar şi pentru credinţele sale religioase puternice.

Boyer a pledat vinovat, în 2000, la zece capete de acuzare privind molestarea unor copii şi a fost condamnat la un an de închisoare cu executare şi cinci ani de libertate condiţionată. După ce şi-a încheiat pedeapsa, a început să practice din nou ciclismul şi şi-a căutat izbăvirea în Rwanda, unde el şi soţia sa se ocupă de naţionala de ciclişti. Boyer lucrează şi cu agenţia de ajutorare Project Rwanda, care se ocupă de furnizarea de biciclete şi alte acte caritabile pentru cetăţenii acestei ţări.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Michael Bay a regizat primul său mare succes "Băieţi răi/ Bad Boys" în 1995, cu Will Smith şi Martin Lawrence în rolurile principale. Următoarele filme au fost "Fortăreaţa/ The Rock" (1996), cu Sean Connery, Nicolas Cage şi Ed Harris, şi "Armaggedon" (1998), cu Bruce Willis, Billy Bob Thornton şi Ben Affleck, ambele înregistrând profituri uriaşe. În 2001, Bay a regizat o dramă omonimă despre atacul de la Pearl Harbour, cu Ben Affleck, Josh Hartnett şi Kate Beckinsale în rolurile principale. Michael Bay are, de asemenea, o companie de film, Platinum Dunes, aceasta producând filme horror, majoritatea remake-uri ale unor pelicule din anii 1970.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici