Licitaţia de Crăciun a casei Artmark: Încasări totale de 165.000 euro şi o rată de adjudecare de 85%

Licitaţia de Crăciun organizată de casa Artmark marţi seară, în Bucureşti, a avut o rată de adjudecare de 85% şi a generat încasări totale de 165.000 euro, atenţia publicului iubitor de artă fiind acaparată de bijuterii, în timp ce vedeta absolută a evenimentului a fost maşina lui Nicolae Ceauşescu.

82 afișări
Imaginea articolului Licitaţia de Crăciun a casei Artmark: Încasări totale de 165.000 euro şi o rată de adjudecare de 85%

Licitaţia de Crăciun a casei Artmark: Încasări totale de 165.000 euro şi o rată de adjudecare de 85% (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, rezultatele Licitaţiei de Crăciun a casei Artmark au fost cu 50% mai mari decât în 2013.

Vedeta absolută a licitaţiei a fost maşina lui Nicolae Ceauşescu, care a depăşit de aproape 10 ori valoarea de pornire. 37.000 euro din 43 de paşi de licitare, acesta a fost rezultatul unei înfruntări între 11 colecţionari, care şi-au dorit cu ardoare să devină proprietarii maşinii, care, acum 25 ani, i-a aparţinut dictatorului Nicolae Ceauşescu. Cu un preţ de pornire de 4.000 euro, limuzina Paykan Hillman-Hunter a suscitat chiar de la început curiozitatea colecţionarilor, a publicului general şi a presei, rezultatul obţinut fiind încă o mărturie a interesului crescut pentru obiecte care au aparţinut unor personalităţi marcante ale istoriei, informează reprezentaţii casei Artmark.

Colecţia de bijuterii a Marinei Dimitropoulus a fost, de asemenea, apreciată, aducând un total de 12.000 euro pentru cele trei piese rafinate. Secţiunea de bijuterii s-a dovedit a fi cea mai preţuită de public, rata acesteia de adjucare depăşind 90%. Printre cele mai semnificative creşteri le-au înregistrat un pandantiv din aur ornamentat cu safire roz (900 de euro, peste triplul preţului de pornire), un inel de aur cu citrin mare (1.000 de euro, de cinci ori preţul de pornire), un set art deco de seară din platină, decorat cu diamante şi safire (4.750 de euro) şi un inelul din aur alb, cu safire, diamante şi acvamarin (1.800 de euro, de cinci ori preţul de pornire).

În topul preferinţelor publicului s-au aflat şi obiectele religioase de colecţie, precum "Porţile împărăteşti", adjudecate pentru 3.900 de euro, icoana "Maica Domnului cu pruncul", adjudecată pentru 4.000 de euro, la fel şi icoana cu "Sfântul Părinte Nicolae", adjudecată pentru 3.000 de euro.

Verdictul Licitaţiei de Crăciun este unul de succes, respectându-se astfel tradiţia construită în anii trecuţi, se mai arată în comunicatul citat.

Pe 17 decembrie va avea loc Licitaţia de Iarnă - ediţie aniversară, la JW Marriott Grand Hotel Bucharest. Opere de prestigiu semnate de pictori precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Alexandru Ciucurencu, Ion Ţuculescu şi Corneliu Baba vor putea fi admirate până pe 16 decembrie, la sediul casei Artmark.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici