Liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, internat în spital din cauza unei infecţii respiratorii

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, a fost internat într-un spital din New Dehli, India, după ce a acuzat dureri pectorale şi, în prezent, este în stare stabilă, a declarat secretarul personal al acestuia pentru Reuters.

689 afișări
Imaginea articolului Liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, internat în spital din cauza unei infecţii respiratorii

Dalai Lama, internat în spital din cauza unei infecţii respiratorii

Dalai Lama a mers cu avionul la un spital din New Dehli, marţi dimineaţă, din cauza unei "tuse uşoare".

"Medicii spun că nu este nimic îngrijorător. Nu este atât de grav", a spus secretarul personal al acestuia, care a explicat că liderul spiritual tibetan a fost diagnosticat cu o infecţie respiratorie, pentru care va face tratament câteva zile.

Dalai Lama, care trăieşte în exil din 1959 - după eşecul unei revolte tibetane faţă de regimul chinez - şi a primit premiul Nobel pentru pace în 1989, este o personalitate apreciată în lumea întreagă.

Deşi discursurile liderului spiritual au rămas foarte populare, acesta şi-a redus din angajamentele oficiale şi nu s-a mai întâlnit cu un lider al lumii din 2016, în timp ce mai multe guverne au manifestat o precauţie în ceea ce priveşte invitaţiile către acesta, de teamă să nu strice relaţiile cu administraţia de la Beijing.

Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, s-a născut pe 6 iulie 1935, însă aniversarea lui oficială, bazată pe calendarul lunar tibetan, este celebrată pe 21 iunie. Este Dalai Lama din februarie 1940, iar, în 2011, s-a retras din acţiunile politice.

A călătorit în lumea întreagă ţinând discursuri despre subiecte diverse, de la bunăstarea tibetanilor, mediu, economie, drepturile femeilor, non-violenţă, dialog interconfesional la fizică, astronomie, budism etc. Publicaţia Time l-a numit "unul dintre copiii lui Mahatma Gandhi" şi moştenitorul spiritual al acestuia în ceea ce priveşte non-violenţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici