Limuzine ecologice pentru vedetele care vor participa la gala premiilor Oscar

O mare parte din celebrităţile care vor participa la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică, 24 februarie, vor fi transportate cu limuzine ecologice puse la dispoziţia lor de o companie de transport din Los Angeles care luptă pentru protejarea mediului.

1 afișare
Imaginea articolului Limuzine ecologice pentru vedetele care vor participa la gala premiilor Oscar

Actorul Forest Whitaker

"Nu-mi place să citez nume", a declarat Y Fray, pionieră a limuzinelor ecologice. Însă pe pereţii biroului său sunt afişate numele clienţilor săi, vedete hollywoodiene ce preferă limuzinele ecologice pentru a ajunge pe covorul roşu, în faţa teatrului Kodak din Los Angeles, şi al căror număr creşte pe zi ce trece.

În timpul ediţiei din 2007, Fray a asigurat transportul câştigătorului premiului Oscar pentru cel mai bun rol principal, Forest Whitaker, al fostului vicepreşedinte american Al Gore, simbol al luptei împotriva încălzirii globale, şi al lui Leonardo DiCaprio, un alt mare nume implicat în protejarea mediului.

"Leo este un client regulat", a explicat Fray, în vârstă de 50 de ani, care în urmă cu trei ani a fondat "Eco-Limo", prima companie de limuzine care funcţionează cu combustibili alternativi din California.

Majoritatea limuzinelor acestei companii aparţin mărcii Prius, un model hibrid (benzină-electricitate) al Toyota, cu un design nu tocmai aspectuos, dar care nu consumă decât cinci litri de benzină la 100 de kilometri. Alături de aceste limuzine, Fray mai dispune şi de automobile ecologice fabricate de Mercedes, dar şi de maşini Ford 4x4. În trei ani compania s-a extins şi în San Francisco şi Washington şi face între 700 - 900 de curse în fiecare lună.

Fray a trebuit să se lupte cu scepticismul multor oameni care nu au putut asocia un sector în care, aparent, primează luxul, cu imaginea ecologică.

Deşi vedete precum Cameron Diaz şi Leonardo DiCaprio au lansat această tendinţă, starurile hollywoodiene nu constituie majoritatea clienţilor lui Fray. Numeroase companii, precum bănci sau firme de internet, apelează frecvent la serviciile sale.

"(Limuzinele ecologice, n.r.) au devenit ceva răspândit, o adevăra nebunie", a confirmat Elizabeth Snead, care acoperă ceremonia premiilor Oscar pentru suplimentul Los Angeles Times, The Envelope.

"Este formidabil că vedetele transmit acest mesaj" al ecologiei, a spus aceasta. "Dar ne întrebăm unde se termină jocul aparenţelor şi începe adevăratul angajament. Aşa cum se întâmplă la Hollywood, nu tot ce zboară se mănâncă", a mai spus aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici