Linda Evangelista vrea pensie alimentară de 46.000 de dolari de la soţul Salmei Hayek

Top modelul Linda Evangelista a solicitat din partea fostului ei iubit François-Henri Pinault, actualul soţ al actriţei Salma Hayek, o pensie alimentară de 46.000 de dolari pe lună.

601 afișări
Imaginea articolului Linda Evangelista vrea pensie alimentară de 46.000 de dolari de la soţul Salmei Hayek

Linda Evangelista vrea pensie alimentară de 46.000 de dolari de la soţul Salmei Hayek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o lună de când presa internaţională a dezvăluit faptul că soţul actriţei Salma Hayek, milionarul francez François-Henri Pinault, este tatăl copilului celebrei Linda Evangelista, aceasta a depus, luni, la Tribunalul familial din Manhattan, o cerere prin care solicită pensie alimentară de la fostul ei iubit, informează people.com.

"Aceasta va fi probabil cea mai mare pensie alimentară din istoria dreptului familial", a declarat pentru New York Post magistratul Matthew Troy, care va media rezolvarea cazului.

Potrivit documentelor depuse de Linda Evangelista, în vârstă de 46 de ani, fiul ei Augustin James, în vârstă de patru ani, îl are drept tată pe François-Henri Pinault. Augustin James este singurul copil al top modelului Linda Evangelista.

Salma Hayek, în vârstă de 44 de ani, şi François-Henri Pinault, în vârstă de 49 de ani, s-au căsătorit în 2009 însă au o relaţie care a început în anul 2006 - cam în aceeaşi perioadă în care Evangelista a rămas însărcinată.

Industriaşul francez mai are doi copii dintr-o căsnicie anterioară, încheiată printr-un divorţ în anul 2004. El are şi o fiică cu Salma Hayek, Valentina, care va împlini vârsta de patru ani în luna septembrie.

William Beslow, avocatul angajat de Evangelista, a declarat în faţa magistratului că François-Henri Pinault "nu face nimic, nu plăteşte nimic".

Pensia alimentară solicitată de clienta sa ar urma să acopere inclusiv plata serviciilor unei guvernante care să se ocupe permanent de copil (sumă estimată la 80.000 de dolari pe an) şi a şoferilor care sunt foşti poliţişti pensionaţi (sumă estimată la 175.000 de dolari pe an).

David Aaronson, avocatul lui Pinault, a atacat aceste cereri, declarând în faţa judecătorului: "Ea a cerut o guvernantă care să lucreze 24 de ore din 24, pentru că ea nu vrea să stea singură cu copilul. Trebuie să înţelegeţi însă că Linda Evangelista are deja o avere de 8 milioane de dolari şi a câştigat anul trecut 1,8 milioane de dolari".

"Acestea sunt cheltuieli extraordinare, dar ele pot face parte din viaţa unui copil", a declarat judecătorul, referindu-se la costurile creşterii copilului în centrul industriei de divertisment. Judecătorul a ţinut cont şi de programul de lucru al celebrului model, care, aşa cum a declarat, poate fi uneori de "16 ore pe zi".

Judecătorul a respins însă cererea formulată de Evangelista prin care aceasta solicita plata sumei de 7.500 de dolari reprezentând cheltuieli pentru vacanţe lunare.

De la naşterea fiului ei, în 2006, Evangelista a refuzat să spună cine este tatăl acestuia. Potrivit tabloidelor, omul de afaceri şi supermodelul ar fi fost împreună pentru o scurtă perioadă de timp, când Pinault şi Hayek erau despărţiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici