Linişte maximă pentru vacanţa cuplului Sarkozy

În timpul vacanţei pe care o vor petrece la proprietatea familiei Bruni-Tedeschi, Nicolas şi Carla Sarkozy nu vor să audă decât zgomotul valurilor, aşa încât autorităţile au impus restricţii de zbor pentru avioanele care ar fi urmat să survoleze zona.

44 afișări
Imaginea articolului Linişte maximă pentru vacanţa cuplului Sarkozy

Linişte maximă pentru vacanţa cuplului Sarkozy (Imagine: Mediafax/AFP)

Între 15 iulie şi 15 septembrie, avioanele nu vor putea zbura deasupra Capului Nègre, unde se află proprietatea familiei Bruni-Tedeschi şi unde cuplul prezidenţial îşi va petrece o parte din vacanţă, scrie revista Gala, citând cotidianul Var Matin. Decizia luată de Ministerul Ecologiei, Mediului, Dezvoltării durabile şi Amenajării teritoriului şi de Ministerul Apărării a fost motivată de "nevoile legate de protecţia înaltelor autorităţi".

Proprietatea se află în apropiere de fortul Brégançon, reşedinţa de vară tradiţională a preşedinţilor Franţei.

Astfel, se precizează faptul că "a fost creată, temporar, o zonă cu interdicţie de survol în regiunea Capului Nègre, din 15 iulie până în 15 septembrie 2008".

Altfel spus, timp de două luni, va fi strict interzis survolul proprietăţii familiei Bruni-Tedeschi, unde Nicolas Sarkozy a prevăzut să-şi petreacă vreo câteva zile de vacanţă, între 30 iulie şi 20 august. De asemenea, paparazzi nu vor putea ajunge în zonă pentru a fotografia cuplul prezidenţial în paradisul din Provence.

Deşi activitatea aeronautică în zonă nu este atât de intensă încât decizia să o influenţeze într-un mod serios, unii s-au declarat surprinşi de anunţ. Alexis Giordana, directorul societăţii de publicitate aeriană Action Communication, a declarat că se simte "jignit" că nici măcar nu au fost consultaţi înainte, în timp ce unul dintre piloţii companiei a spus: "Procedeul este ciudat. Seamănă a decizie a prinţului (a lui Sarkozy, n.r.)".

Anunţul face valuri în presa franceză, care comentează pretenţiile celor doi locatari ai Palatului Elysée, mai ales în condiţiile în care şi precedenta vacanţă a lui Sarkozy a fost una mult discutată. Deşi anturajul lui Sarkozy afirma, după alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Franţei, că el ar vrea să se retragă pentru câteva zile într-o mănăstire, Sarkozy a plecat în Malta, unde a stat, cu familia, la bordul unui iaht de 60 de metri lungime, proprietatea controversatului om de afaceri francez Vincent Bolloré.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici