Linkin Park, prima trupă rock din istorie care depăşeşte 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Linkin Park a devenit prima trupă rock din istoria industriei muzicale care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe site-ul YouTube.

600 afișări
Imaginea articolului Linkin Park, prima trupă rock din istorie care depăşeşte 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Linkin Park, prima trupă rock din istorie care depăşeşte 1 miliard de vizualizări pe YouTube (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Deşi reprezintă ţinta multor glume făcute de fanii muzicii rock, trupa americană Linkin Park are de peste două ori mai multe vizualizări pe YouTube şi mai mulţi fani decât trupa clasată pe locul al doilea în acest clasament, grupul britanic Coldplay, în condiţiile în care includerea trupei Coldplay în stilul rock reprezintă, după părerea multora, o alegere îndrăzneaţă, informează femalefirst.co.uk.

Trupele Green Day şi Red Hot Chili Peppers se află la mare distanţă în urmă, cu 245 milioane de vizualizări, respectiv 327 milioane de vizualizări.

Videoclipul "New Divide" al trupei Linkin Park, tema muzicală a celui de-al doilea film din seria "Transformers", a generat doar el peste 131 milioane de vizualizări, depăşind cu mult toate vizualizările trupei Foo Fighters sau vizualizările însumate ale trupelor 30 Seconds To Mars şi Kings of Leon.

Totodată, Linkin Park are mai mulţi fani pe Facebook decât Taylor Swift şi Beyonce.

Trupa americană nu este populară doar pe internet, ci şi în rândul consumatorilor finali: albumul ei de debut, "Hybrid Theory", s-a vândut în peste 10 milioane de copii în Statele Unite şi în peste 24 milioane de copii pe plan mondial. Cel de-al doilea album, "Meteora", s-a vândut în peste 16 milioane de copii în toată lumea.

Cu toate acestea, "Meteora" este singurul album semnat Linkin Park care nu a ajuns pe primul loc în topul american, în condiţiile în care toate celelalte patru materiale discografice ale formaţiei americane au reuşit această performanţă, realizată şi de EP-ul "Collision Course", lansat în colaborare cu rapperul Jay-Z.

Linkin Park este o trupă de rock, îmbinat cu hip-hop, electronic, rock alternativ, din Agora Hills, California. De la formarea ei, din 1996, trupa a vândut peste 50 de milioane de albume şi a câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, alături de alte trofee din partea MTV.

Trupa Linkin Park a susţinut un concert în luna iunie la complexul Romexpo din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici