Cântăreţul Juanes a lansat o campanie contra recrutării minorilor de către grupările armate

Cântăreţul columbian Juanes, un star al muzicii pop sud-americane, a lansat, miercuri, la Bogota, o campanie împotriva recrutării forţate a minorilor de către grupările armate. Campania are drept obiectiv să salveze circa 200.000 de copii în următorii trei ani.

151 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Juanes a lansat o campanie contra recrutării minorilor de către grupările armate

Cântăreţul Juanes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia unei vizite în Ciudad Bolivar, o uriaşă mahala din capitala columbiană, cântăreţul Juanes, cunoscut pe plan internaţional graţie piesei "La camisa negra", a prezentat această campanie, care dispune de un buget iniţial de 200.000 de dolari.

Denumită "Să visezi este un drept", această campanie vizează sensibilizarea municipalităţilor cu scopul de a propune diverse proiecte tinerilor locuitori defavorizaţi, pentru a-i îndepărta de gherilele comuniste şi de numeroasele bande criminale care operează în Columbia.

Crescut el însuşi în Medellin, al treilea oraş ca mărime din Columbia, Juanes a evocat copilăria lui, petrecută în acest fost fief al marilor carteluri de cocaină, dezmembrat însă după moartea baronului drogurilor Pablo Escobar, în 1993.

"Am trăit în epoca anilor '80 şi am reuşit să scap graţie muzicii. Din acest motiv, cred în şansele de reuşită", a spus cântăreţul. "Mesajul nostru este îndreptat către tineri - «Nu vă înrolaţi în grupările armate» -, dar şi către părinţi", a adăugat muzicianul.

Din 1999, aproape 5.000 de minori recrutaţi de grupările armate din Columbia au fost demobilizaţi, potrivit Institutului pentru bunăstare familială, un organism public însărcinat cu protecţia copilului.

Mai mult de jumătate (58%) dintre ei au fost înrolaţi de Forţele armate revoluţionare din Columbia, principala gherilă din ţară, cu care guvernul columbian va începe, în octombrie, o rundă de negocieri, pentru a pune capăt unor conflicte armate care durează de aproape o jumătate de secol.

Juanes, care a concertat şi în România, în septembrie 2008, şi-a început cariera artistică la vârsta de 15 ani, când a înfiinţat formaţia rock Ekhimosis, trupă ce a rămas unită timp de 12 ani, lansând cinci albume. Cântăreţ, chitarist, producător, compozitor şi autor al versurilor tuturor cântecelor sale, el şi-a creat platforma artistică bazându-se pe ceea ce este mai important: muzica.

Pentru primul album, intitulat "Fijate Bien", a lucrat cu producătorii Argentinos Gustavo Santaolalla şi Anibal Kerpe. Deşi discul nu a stârnit numai reacţii pozitive, i-a deschis drumul lui Juanes. Cel de-al doilea LP solo al artistului , "Un Dia Normal", s-a bucurat de un succes deosebit în toată America Latină, ajungând discul latino cel mai vândut pe plan internaţional. Super-hitul "A Dios Le Pido" de pe acest album a făcut furori în toată lumea. Al treilea său album, "Mi Sangre", a ieşit pe piaţă în 2004 şi cuprinde hituri precum "La Camisa Negra", "Nada Valgo Sin Tu Amor", "Volverte A Ver" sau "Para Tu Amor". Albumul a rămas timp de 12 săptămâni pe primul loc în topul Bilboard, cu piesele "Nada valgo sin tu amor" şi "Volverte a ver".

Cel de-al patrulea album Juanes, "La Vida Es Un Ratico", a apărut în octombrie 2007. Pentru acest album a primit cinci premii Latin Grammy şi patru premii MTV Latin America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici