VIDEO | Simona Halep, după ce a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei: Mă simt acasă în Bucureşti/ Criticile te motivează să fii mai bun

Simona Halep a primit, luni seara, titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, numărul 1 mondial al tenisului feminin menţionând că, în prezent, în Bucureşti, se simte ca acasă. Titlul i-a fost acordat de primarul Capitalei, la eveniment participând, printre alţii, Ilie Nastase, Andrei Pavel şi Bogdan Stelea.

2541 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Simona Halep, după ce a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei: Mă simt acasă în Bucureşti/ Criticile te motivează să fii mai bun

Simona Halep, numită cetăţean de onoare al Capitalei. Gabriela Firea: Pentru exemplul care îl reprezintă pentru toţi tinerii din România

"Sunt foarte emoţionată. E mult mai greu decât pe teren. Vreau să mulţumesc pentru acest titlu, e o onoare. Când am venit în Bucureşti acest oraş era străin pentru mine, când am venit de la Constanţa, dar astăzi consider "acasă" acest oraş. Criticile te motivează să fii mai bun. Este un moment deosebit, vreau să mulţumesc ţării, chiar dacă nu avem un sistem foarte dezvoltat. Am avut tot ce era nevoie pentru a deveni numărul unu.

Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Sper să avem cât mai mulţi campioni şi să mai avem locuri 1 în lume pentru că este un lucru special. Sunt foarte onorată că am primit acest titlu. Mulţumesc", a spus Halep în cadrul galei, după ce a primit placheta cu distincţia.

"Ce poate fi mai frumos, mai deosebit, decât să-i omagiem pe cei care ne fac mândri că suntem conaţionali cu campionii noaştri. Azi decernăm titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep, în anul Centenar. Când eram copil îmi doream să ajung ca Nadia Coăaneci, iar azi sunt fetiţe care îşi doresc să ajungă ca Simona Halep (...) Mă doare ca sunt unii care întineaza valoarea Simonei. M-a durut de fiecare dată câd am citit comentarii care nu sunt la locul lor. Poate că pentru Simona Halep nu este un titlul atât de mare, dar pentru mine, în anul Centenar, este mare lucru", a spus Gabriela Firea.

La ceremonia organizată la Teatrul Excelsior din Capitală au participat mai multe personalităţi ale vieţii sportive, printre care preşedintele Federaţiei Romane de Tenis,George Cosac,Ilie Năstase,Andrei Pavel, Virginia Ruzici, Gabriela Szabo şi Bogdan Stelea.

Ilie Năstase i-a transmite primarului Capitalei că şi-a dori ca în Bucureşti să existe o sală de sport de 15.000 de locuri, iar Gabriela Szabo a preciat că insistă ca în Capitală să fie una dintre cele mai frumoase baze sportive din România.

"Doamna Firea, am fost colegi, vă spun doar atât: vrem o sală de sport de 15.000 de locuri. Vă mulţumesc!", a fost mesajul lui Năstase, care, apoi, a plecat rapid de pe scena pe care avea să urce George Cosac, preşedintele FRT, şi Gabriela Szabo, preşedintele de la CSM Bucureşti.

În acest moment, Sala Polivalentă este cea mai mare arenă sportivă din Capitală, dar nu poate găzdui, la nevoie, decât aproximativ 5.000 de fani.

Decizia de numire a lui Halep cetăţean de onoare al Bucureştiului a fost luată cu unanimitate de voturi. Iniţiativa aparţine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii arată, în expunerea de motive a proiectului, că, în ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional, iar lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport, a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii.

„În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă. Simona Halep a dovedit că, prin perseverenţă şi pasiune, poate depăşi orice obstacol în cariera sa şi a devenit model inspiraţional pentru viitoarele generaţii. Parcursul umitor al Simonei Halep este unul unic pentru un sportiv din România şi reprezintă un model pentru sportul românesc”, se arată în proiect.

Simona Halep a urcat, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, în 7 octombrie, pe Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici