Londra găzduieşte o expoziţie inedită de sculpturi realizate cu ajutorul inteligenţei augmentate

  • Acute Art şi Dazed Media au lucrat la o aplicaţie care transformă Londra într-o expoziţie de artă
  • Unreal City este o expoziţie digitală cu 36 de sculpturi văzute cu ajutorul realităţii augmentate
  • Olafur Eliasson, Tomás Saraceno şi Cao Fei sunt câţiva dintre artiştii care au realizat sculpturile
119 afișări
Imaginea articolului Londra găzduieşte o expoziţie inedită de sculpturi realizate cu ajutorul inteligenţei augmentate

Londra găzduieşte o expoziţie inedită de sculpturi realizate cu ajutorul inteligenţei augmentate

Ne este din ce în ce mai dor de o vizită la un muzeu, dar iată că tehnologia vine în ajutorul nostru. Astfel ne putem bucura de o plimbare la Londra, dar şi de o expoziţie de sculpturi în acelaşi timp. 

Dacă eşti familiar cu universul Pokémon GO atunci cu siguranţă vei face o pasiune pentru această aplicaţie.

Cei de la Acute Art şi Dazed Media au lucrat la o aplicaţie care transformă Londra într-o expoziţie de artă. Asta cu ajutorul realităţii augmentate.

36 de sculpturi digitale realizate de artişti de pe tot globul îţi apar în cale în timpul unei promenade pe râul Tamisa. 

Unreal City este numele expoziţiei şi se va desfăşura până pe data de 9 februarie. Poţi vedea şi un păianjen uriaş în mijlocul Londrei, graţie unui artist argentinian.

„Aproape niciun om nu moare de la muşcătura unui păianjen, dar există o fobie uriaşă. Oraşele sunt făcute să fie neprietenoase pentru alte vietăţi. Îmi place ideea că prin realitatea augmentată putem să aducem înapoi flora şi fauna care au fost mutate. Sper că va genera curiozitate”, spune Tomas Saraceno, artistul argentinean care a creat păianjenul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici