Londra, primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe restaurante

Capitala Marii Britanii, Londra, a detronat capitala japoneză, Tokyo, în topul oraşelor cu cele mai scumpe restaurante, potrivit unui clasament publicat în ghidul gastronomic specializat în restaurante şi hoteluri de lux Zagat, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Londra, primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe restaurante

Londra, primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe restaurante

Cu o notă de plată medie de 39,09 lire sterline (57,40 euro) pentru o masă compusă din trei feluri de mâncare, capitala britanică a înregistrat o creştere de 2,9% a costului unei ieşiri la restaurant faţă de 2006, potrivit specialiştilor de la ghidul Zagat.

Londra se situează astfel pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe restaurante, detronând liderul de anul trecut, Tokyo, care a coborât pe locul al treilea, unde o notă de plată medie ajunge la 35,10 lire sterline (51,54 euro). Pe locul al doilea s-a situat Paris, unde nota de plată medie la un restaurant se ridică la suma de 35,37 lire sterline (51,93 euro).

La New York, o masă la restaurant de calitate medie costă 19,30 lire sterline (28,47 euro).

Londonezii merg la restaurant, în medie, de 2,5 ori pe săptămână, faţă de locuitorii oraşului New York, 3,4 ori, şi ai oraşului Tokyo, 3,6 ori.

La studiu au participat între cinci şi zece mii de persoane din 45 de oraşe din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici