Macy Gray a adus revoluţia funk la Bucureşti

Cântăreaţa americană Macy Gray a concertat, marţi seară, într-un club din Capitală, în faţa unui public de aproape o mie de spectatori, informează organizatorul evenimentului, compania Events.

73 afișări
Imaginea articolului Macy Gray a adus revoluţia funk la Bucureşti

Macy Gray a adus revoluţia funk la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alaturi de cei şapte membri ai trupei sale, Macy Gray a susţinut recital de aproape două ore, oferind fanilor un amestec revigorant de soul, jazz, funk şi pop. Pe lângă "Sexual Revolution", "Sweet Baby", "Oblivion" şi alte piese care au consacrat-o, show-ul său a inclus şi cover-uri care au încins atmosfera, printre care celebrul hit "Creep" al celor de la Radiohead. La final, Macy a revenit înapoi pe scenă, pentru un bis prelungit, cu piesa de rezistenţă, "I Try", încheind cu "Everybody".

Cu aerul său special, "picant" şi extravangant, Macy Gray a umplut scena cu o energie inconfundabilă. Sala plină a izbucnit în aplauze încă de la prima piesă a show-ului, "Ghetto Love", şi a continuat la fel până la sfârşitul concertului.

Sound-ul abordat de Macy Gray, pe numele său real Natalie Renee McIntyre, alternează de la R&B la soul, într-o notă extrem de personală.

Albumul său de debut, "On How Life Is", a fost vândut în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume.

În 1999, cântăreaţa a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop, pentru hitul "I try", inclus pe albumul său de debut.

Cel de-al doilea album, "The Id", a fost lansat în 2001 şi include celebrele sale piese "Psychopath," "Sexual Revolution" şi "Sweet Baby".

În iulie 2003, Macy Gray lansează albumul "The Trouble with Being Myself", iar în 2007, după o pauză de aproape patru ani, cântăreaţa revine cu un nou album - "BIG".

În cei patru ani de pauză în cariera muzicală, Macy a jucat alături de Denzel Washington în "Zi de instrucţie/ Training Day", a apărut în "Omul Păianjen" şi în "Scary Movie 3", precum şi în "Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days", alături de Jackie Chan.

Mai recent, a apărut alături de Keira Knightley, Lucy Liu, Mickey Rourke şi Christopher Walken în "Domino" şi a avut un rol important în muzicalul lui Outkast, "Idlewild".

De asemenea, a contribuit la coloana sonoră a unor filme precum "Ora de vârf/ Rush Hour 2", "Zâmbet de Mona Lisa/ Mona Lisa Smile", "8 Mile" şi "Chicago".

Macy Gray a mai concertat la Bucureşti pe 22 iunie 2007, la festivalul CokeLive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici