Madonna a câştigat procesul intentat unui tabloid britanic

Madonna a câştigat, luni, procesul intentat, pentru încălcarea vieţii private, unui tabloid britanic, de la care cere despăgubiri de 5 milioane de lire sterline pentru că a publicat fotografii de la nunta ei cu regizorul britanic Guy Ritchie.

22 afișări
Imaginea articolului Madonna a câştigat procesul intentat unui tabloid britanic

Madonna a câştigat procesul intentat unui tabloid britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz s-a pronunţat în favoarea cântăreţei, iar audierile finale vor avea loc anul viitor, pentru stabilirea sumei de plată.

Madonna a cerut despăgubiri de 5 milioane de lire sterline (aproximativ 5,78 milioane de euro), pentru violarea vieţii private, tabloidului britanic Mail on Sunday, care, pe 19 octombrie, a publicat 11 fotografii realizate la nunta ei cu regizorul Guy Ritchie, care a avut loc pe 22 decembrie 2000, în Scoţia.

Cuplul a anunţat divorţul pe 15 octombrie.

Cântăreaţa a depus o plângere oficială împotriva acestui tabloid, cerând "peste cinci milioane de lire sterline (5,78 milioane de euro), care reprezintă valoarea estimată a fotografiilor", a precizat avocatul celebrei cântăreţe americane, Matthew Nicklin, în timpul audierii care a avut loc luni, la Înalta Curte din Londra.

Un purtător de cuvânt al Madonnei a declarat că întreaga sumă cerută ca despăgubire va fi donată Raising Malawi, o asociaţie de caritate înfiinţată de cântăreaţă pentru ajutorarea copiilor din Malawi rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA. Malawi este ţara de unde cântăreaţa a adoptat un băieţel, David, în vârstă de 3 ani.

Avocatul Madonnei a explicat că nicio fotografie de la nunta acesteia, un eveniment "privat", nu a fost publicată vreodată în lume. În plus, doar fotograful francez Jean-Baptiste Mondino a avut dreptul să facă fotografii în timpul ceremoniei.

"Fotografiile făcute cu această ocazie au fost oferite Madonnei ca un cadou personal", a continuat Nicklin, precizând că imaginile au fost păstrate într-un album de fotografii de la reşedinţa artistei din Beverly Hills, Los Angeles.

Potrivit declaraţiei lui Nicklin, aceste fotografii au fost copiate "pe ascuns" de un designer de interior care a lucrat la vila Madonnei.

Nicklin a adăugat faptul că tabloidul britanic, care a plătit 5.000 de lire sterline (5.780 de euro) pentru imagini, "nu a avut nicio tentativă de a se apăra" şi a recunoscut că se face vinovat de încălcarea vieţii private şi a legii drepturilor de autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici