Madonna a câştigat recursul şi va putea să adopte o fetiţă din Malawi

Madonna a câştigat recursul pe care l-a făcut pentru a schimba decizia iniţială a tribunalui din Malawi, care a respins în luna aprilie cererea ei de adoptare a micuţei Mercy James, potrivit deciziei de vineri a Curţii Supreme din această ţară africană, informează BBC News Online.

15 afișări
Imaginea articolului Madonna a câştigat recursul şi va putea să adopte o fetiţă din Malawi

Madonna şi David Banda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aprilie, un tribunal local a respins cererea de adopţie înaintată de celebra cântăreaţă americană, invocând legea ce cere ca persoanele care vor să adopte trebuie să fie rezidente ale acestui stat din sudul Africii de cel puţin 18 luni.

Madonna, în vârstă de 50 de ani, a reuşit în cele din urmă să îi convingă pe cei trei judecători de la Curtea Supremă din Malawi să îi aprobe cererea de adopţie. Instanţa de apel a stabilit că decizia iniţială a curţii nu ţinuse cont de ataşamentul cântăreţei faţă de cauza copiilor orfani.

Lovermore Munlo, ministrul Justiţiei din Malawi, a lăudat interesul manifestat de Madonna pentru ajutorarea orfanilor din Malawi şi a declarat că acel copil va avea o viaţă mai bună dacă va trăi împreună cu celebra cântăreaţă, a cărei situaţie financiară este solidă şi stabilă.

Madonna l-a cunoscut pe primul ei fiu adoptat, David, în Malawi, într-un cămin care adăposteşte copii rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA, în octombrie 2006. La puţin timp după aceea, ea a obţinut custodia temporară a copilului - pentru 18 luni - şi a putut să părăsească Malawi însoţită de băieţel. În mai 2008, adopţia a fost finalizată.

Pentru micuţa Mercy James, procedura ar putea fi aceeaşi, însă Madonna s-a prezentat de această dată în calitate de părinte unic. Artista americană a divorţat în luna ianuarie de fostul ei soţ, regizorul britanic Guy Ritchie, cu care are un fiu biologic, Rocco. Madonna mai are o fiică, Lourdes, rezultată din relaţia ei cu antrenorul de fitness Carlos Leon.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august, Madonna va concerta la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky & Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici