Madonna a început să studieze Coranul

Madonna a dezvăluit într-un interviu recent că a început să studieze Coranul, manifestându-şi interesul faţă de islamism inspirată de iubitul ei musulman.

329 afișări
Imaginea articolului Madonna a început să studieze Coranul

Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa în vârstă de 55 de ani, care în prezent are un iubit musulman, a dezvăluit pentru publicaţia Harper's Bazaar că a început să studieze Coranul, informează dailymail.co.uk. Madonna a fost botezată în religia catolică, dar, în ultimii 17 ani, a devenit o adeptă a Cabalei, o ramură mistică a iudaismului.

În prezent, artista, care are un iubit musulman, a început să studieze islamismul, exprimându-şi dorinţa de construi şcoli pentru fete în ţările musulmane. "Cred că este important să studiezi toate cărţile sfinte", a declarat aceasta în interviu.

Madonna studiază Cabala din 1996 şi l-a convins şi pe fostul soţ, regizorul britanic Guy Ritchie, să asiste la servicii religioase de acest tip, înainte de divorţul din 2008. Recent însă, ea a avut dispute legate de religie cu actualul ei partener, Brahim Zaibat, în vârstă de 25 de ani, care este de religie musulmană.

Artista şi-a exprimat public în numeroase rânduri credinţa în ritualurile Cabalei, obişnuind chiar să dilueze sucul de portocale cu apă sfinţită şi să poarte haine albe, care atrag "energie pozitivă".

Ultima tentativă a Madonnei de a construi o şcoală în străinătate s-a soldat cu un eşec răsunător. În 2008, un proiect de a construi o şcoală de fete în Malawi a eşuat după ce s-a descoperit că 2,4 milioane de lire sterline au fost cheltuite pe bunuri de lux fără să se fi construit nimic. Proiectul a fost conceput de fundaţia de caritate a Madonnei, pe care a înfiinţat-o în 2006, împreună cu Centrul internaţional cabalistic din Los Angeles. Cântăreaţa nu a fost implicată în scandalul financiar şi nu se afla în consiliul director al fundaţiei când a izbucnit scandalul.

Considerată "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului al XX-lea, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici