Madonna ar putea fi dată în judecată de angajaţii propriei fundaţii de caritate

Madonna riscă să fie dată în judecată de angajaţii fundaţiei ei de caritate Raising Malawi, care o acuză pe cântăreaţa americană de concediere abuzivă, după anularea proiectului de construire a unei şcoli pentru fete în Malawi, informează contactmusic.com.

37 afișări
Imaginea articolului Madonna ar putea fi dată în judecată de angajaţii propriei fundaţii de caritate

Madonna ar putea fi dată în judecată de angajaţii propriei fundaţii de caritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna dorea să construiască în această ţară africană un complex şcolar în localitatea Chinkhota din apropiere de capitala Lilongwe. Costul de construcţie al acestui proiect, derulat prin intermediul fundaţiei cântăreţei americane, era de 15 milioane de dolari.

Proiectul a fost însă anulat din cauza unor acuzaţii de administrare frauduloasă, în urma cărora Madonna a decis să concedieze întreaga conducere a fundaţiei Raising Malawi. Agentul de presă al artistei a declarat că Philippe van den Bossche, fostul director executiv al fundaţiei, care a demisionat în octombrie 2010, este principalul vinovat pentru neregulile apărute în administrarea acelui proiect.

În urma deciziei ei, Madonna riscă să fie dată în judecată de opt angajaţi nemulţumiţi de la fundaţia Raising Malawi, care au depus deja o plângere oficială la Tribunalul industrial din această ţară africană, în care o acuză pe artistă de concediere abuzivă.

Madonna are la dispoziţie un termen de 14 zile pentru a răspunde la această acuzaţie, însă surse din presa americană afirmă că renumita cântăreaţă intenţionează să dea la rândul ei în judecată acele persoane care au avut o legătură cu anularea proiectului educaţional din Malawi.

Cântăreaţa a inaugurat Raising Malawi Academy for Girls în aprilie 2010 şi a dezvăluit recent că vrea să extindă această şcoală.

Madonna are doi copii adoptaţi din Malawi, David şi Mercy, ambii în vârstă de cinci ani, pe lângă copiii ei naturali - Lourdes, în vârstă de 14 ani, şi Rocco, de 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici