Mafiotul care a inspirat filmul "Cârtiţa", capturat după 16 ani

James "Whitey" Bulger, cel care a inspirat personajul interpretat de Jack Nicholson în filmul "Cârtiţa/ The Departed" de Martin Scorsese, a fost capturat după 16 ani în care a fost fugar.

611 afișări
Imaginea articolului Mafiotul care a inspirat filmul "Cârtiţa", capturat după 16 ani

Mafiotul care a inspirat filmul "Cârtiţa", capturat după 16 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fugarul, a cărui poveste de viaţă a stat la baza lungmetrajului lui Scorsese - premiat în 2007 cu patru premii Oscar, inclusiv pentru regie şi pentru cel mai bun film al anului -, a fost adus, joi, în faţa unui tribunal din Los Angeles, informează contactmusic.com.

Bulger a fost acuzat de crimă, complot în vederea săvârşirii unei crime, trafic de narcotice, şantaj şi spălare de bani. În vârstă de 81 de ani, el s-a aflat pe lista FBI a celor mai căutaţi 10 infractori din Statele Unite ale Americii. Se spune că ar fi comis cel puţin 19 crime, iar pe numele lui a fost depusă o recompensă de 2 milioane de dolari.

Autorităţile americane au reuşit să îi dea de urmă după ce au făcut publice tot mai multe detalii despre anchetă, iar Bulger a fost arestat în seara de miercuri, în apartamentul lui din Santa Monica.

Despre James Bulger se spune că a fost şeful Winter Hill Gang (o grupare mafiotă din Boston, n.r.), autorităţile afirmând că "a fost implicat în numeroase asasinate comise între începutul anilor '70 şi mijlocul anilor '80.

Fost informator al FBI-ului, James Bulger a dispărut în ianuarie 1995, după ce a aflat că urma să fie pus sub acuzare pentru comiterea unor crime.

În filmul "Cârtiţa", poliţia l-a desemnat pe poliţistul sub acoperire William Costigan, interpretat de Leonardo DiCaprio, să se infiltreze în banda condusă de Francis Costello, un personaj inspirat de Bulger.

Jack Nicholson a fost lăudat pentru felul în care l-a interpretat pe acest şef mafiot, iar Mark Wahlberg a oferit spectatorilor ceea ce criticii de film au spus că a fost cea mai bună prestaţie din întreaga lui carieră de actor, jucând rolul sergentului Sean Dignam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici