Maia Morgenstern: Întâlnirea cu soţiile oficialilor prezenţi la summitul NATO a fost emoţionantă

Actriţa Maia Morgenstern a declarat pentru MEDIAFAX că întâlnirea pe care a avut-o joi cu soţiile oficialilor prezenţi la summitul NATO, cărora le-a vorbit despre România, a fost una emoţionantă, deşi "solicitantă".

17 afișări
Imaginea articolului Maia Morgenstern: Întâlnirea cu soţiile oficialilor prezenţi la summitul NATO a fost emoţionantă

Maia Morgenstern: Întâlnirea cu soţiile oficialilor prezenţi la summitul NATO a fost emoţionantă (Imagine: Mediafax Foto)

Actriţa a declarat că, în primă fază, a fost surprinsă de alegerea ei pentru întâlnirea de la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR). "Nu înţelegeam de ce eu, ce trebuia să fac, şi atunci mi s-a spus că va trebui să le vorbesc zece minute despre România".

Maia Morgenstern a mărturisit că nu a fost un lucru uşor ca, într-un discurs de zece minute, să epuizeze tema propusă şi să-şi înfrângă spaima că nu va reuşi să-şi mărturisească iubirea pentru România. Ea a mai spus că a ţinut discursul în limba engleză, fiind ajutată de cei de la Ministerul de Externe să-l formuleze. "Le-am spus că doresc să-mi structurez cuvintele cu dragoste, cu farmec, cu duioşie, cu emoţie", a afirmat actriţa, povestind că a încercat să răspundă la o întrebare care i se pune adesea: De ce revine mereu în România?. "Aşa am reuşit să le fac să râdă (pe soţiile oficialilor, n.r.)", a declarat Maia Morgenstern, precizând că a vorbit, în discurs, "despre Bucovina, Săpânţa, locuri frumoase, despre Valea Oltului (...) despre teatru, despre cuceririle cinematografiei româneşti, despre Festivalul de la Cannes" şi multe altele. "Cred că am reuşit să creez un moment de destindere", a apreciat ea.

În ceea ce priveşte desemnarea ei pentru această "misiune", Maia Morgenstern a spus: "Din fericire, cred că am fost una dintre alegerile posibile", adăugând că, în opinia sa, sunt mulţi oameni în România care "ar avea ce să povestească".

Maia Morgenstern a povestit şi despre prânzul organizat de soţia preşedintelui României, Maria Băsescu, în salonul BNR, declarând că doamnele, "dar şi domnii" prezenţi au fost foarte impresionaţi de clădire băncii şi că atmosfera a fost una destinsă. "S-a vorbit despre familii, despre soţi - soţul uneia dintre doamne era medic -, despre cât e de important aportul medicilor într-o ţară", a spus ea, remarcând că, şi în acest fel, au putut fi prezentate şi alte lucruri importante care se întâmplă în România.

Soţiile oficialilor prezenţi la Bucureşti cu ocazia summit-ului NATO au mers, joi, la MNAR, unde actriţa Maia Morgenstern le-a făcut o prezentare a României, în cadrul unui program special organizat de autorităţile române, care a inclus şi o vizită la Muzeul Satului, spectacole şi alte activităţi.

Summitul NATO de la Bucureşti s-a desfăşurat în perioada 2-4 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici