Maraton NexT, sâmbătă şi duminică, în Bucureşti şi Târgu Mureş - VIDEO

Maratonul NexT, care prezintă cele mai apreciate şi premiate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT, se va desfăşura sâmbătă şi duminică, proiecţiile fiind programate, simultan, în Bucureşti şi Târgu Mureş, sub cerul liber, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

119 afișări
Imaginea articolului Maraton NexT, sâmbătă şi duminică, în Bucureşti şi Târgu Mureş - VIDEO

Maraton NexT, sâmbătă şi duminică, în Bucureşti şi Târgu Mureş - VIDEO (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Astfel, sâmbătă, publicul se va întâlni cu filmele care au câştigat premiul publicului la cele şapte ediţii de până acum ale festivalului, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, în timp ce la J'ai Bistrot, în Târgu Mureş, vor fi proiectate cele patru titluri româneşti prezente în competiţia de anul acesta a Festivalului NexT. Seara de duminică va fi dedicată scurtmetrajelor de ficţiune nominalizate la Oscar în 2013, care vor putea fi văzute la J'ai Bistrot, atât în Bucureşti, cât şi în Târgu Mureş.

Astfel, sâmbătă, în Bucureşti vor fi proiectate scurtmetrajele "Cel mai trist băiat din lume/ The saddest boy in the world", în regia lui Jamie Travis, care a câştigat premiul publicului la NexT IFF 2007, "Maimuţa ablastră/ Der blaue affe", în regia lui Carsten Unger, câştigătorul premiul publicului la NexT IFF 2008. Lor li se alătură scurtmetrajul care a primit premiul publicului la ediţia din 2009, "Toate visele mele pe VHS/ All my dreams on VHS", în regia lui Timothy X Atack, precum şi "Şifonierul/ The armoire", în regia lui Jamie Travis Canada, câştigătorul premiului publicului la NexT IFF 2010, "Cronoscopul/ The Chronoscope", de Andrew Legge (premiul publicului în 2011), "Apele tac", de Anca Miruna Lăzărescu (premiul publicului pentru film românesc la NexT IFF 2011), şi "Aglaee", de Rudi Rosenberg (premiul publicului pentru film străin la NexT IFF 2012), "Hello Kitty", de Millo Simulov (premiul publicului pentru film românesc la NexT IFF 2012), "Kaiser & Konig", de Timon Modersohn (premiul publicului pentru film străin la NexT IFF 2013), şi "Şanţul", de Adrian Silişteanu (premiul publicului pentru film românesc la NexT IFF 2013).

De asemenea, sâmbătă, la Târgu Mureş, vor fi proiectate cele patru titluri româneşti prezente în competiţia de anul acesta la Festivalul NexT - "Treizeci", în regia lui Victor Dragomir, "În acvariu", de Tudor Cristian Jurgiu, "Şanţul", în regia lui Adrian Silişteanu, şi "Betoniera", în regia lui Liviu Săndulescu.

Seara de duminică va fi dedicată scurtmetrajelor de ficţiune nominalizate la Oscar în 2013, fiind proiectate "Moartea unei umbre/ Dood van een Schaduw", în regia lui Tom Van Avermaet, "Henry", de Yan England, "Stingerea/ Curfew", de Shawn Christensen, "Băieţii Buzkashi/ Buzkashi boys", în regia lui Sam French, şi "Asad", de Bryan Buckle.

Maratonul începe la lăsarea serii, de la ora 21.30, în toate spaţiile de proiecţie.

Evenimentul are loc la şapte ani de la accidentul mortal suferit de sound designerul şi compozitorul Andrei Toncu şi regizorul Cristian Nemescu, în memoria cărora a fost înfiinţată Societatea Culturală NexT. Ultimele două filme la care Andrei Toncu şi Cristian Nemescu au lucrat împreună sunt "Marilena de la P7" - un mediumetraj prezentat în premieră în secţiunea Semaine de la critique a Festivalului de la Cannes în 2006 - şi "California Dreamin' (nesfârşit)" - film distins cu premiul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2007.

Pentru a păstra viu spiritul în care lucrau cei doi cineaşti, Societatea Culturală NexT susţine cinema-ul imaginativ şi inovator din întreaga lume. Misiunea sa este să descopere şi să promoveze, în plan local, naţional şi internaţional, cineaştii talentaţi aflaţi la începutul carierei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici