Marc Jacobs, dat în judecată pentru plagierea logo-ului Nirvana. Creatorul de modă neagă acuzaţiile | FOTO

Creatorul de modă american Marc Jacobs, dat în judecată pentru că ar fi plagiat logo-ul Nirvana pentru o colecţie de haine, a deschis la rândul său o acţiune în instanţă, prin care cere încheierea procesului intentat de avocaţii care reprezintă trupa americană, relatează nme.com.

437 afișări
Imaginea articolului Marc Jacobs, dat în judecată pentru plagierea logo-ului Nirvana. Creatorul de modă neagă acuzaţiile | FOTO

Designerul american Marc Jacobs, dat în judecată pentru plagierea logo-ului Nirvana. Creatorul de modă neagă acuzaţiile

Controversele au început odată cu lansarea colecţiei "Redux Grunge", care cuprindea tricouri şi şosete din seria "Heaven", al căror logo era similar mai celebrei semnături grafice a trupei rock americane - o faţă zâmbitoare, cu conturul uşor neregulat, cu două litere "x" în locul ochilor.

Deşi desenul imprimat pe tricourile semnate de Marc Jacobs nu era identic cu logo-ul Nirvana, acesta păstra, totuşi, zâmbetul puţin curbat, fapt care i-a determinat pe avocaţii trupei să îl dea în judecată pe designer, în decembrie 2018.

Răspunsul creatorului de modă a venit sub forma unei acţiuni în instanţă, prin intermediul căreia a solicitat încheierea procesului. Argumentele reprezentanţilor lui Jacobs au fost legate de faptul că imprimeul şi logo-ul trupei, care a devenit marcă înregistrată în 1992, nu sunt identice.

Aceştia au mai susţinut că nu există motive pentru a intenta o acţiune în instanţă, de vreme ce nici cuvântul "Nirvana", nici ochii în formă de "x" nu apăreau pe articolele vestimentare, ele fiind înlocuite de cuvântul "Heaven" şi de literele "M" şi "J". De asemenea, avocaţii creatorului au susţinut că Nirvana L.L.C. - compania care administrează drepturile de autor pentru trupa americană - nu ar fi, de fapt, cea care deţine legitim logo-ul "Happy Face" şi că Marc Jacobs nu s-ar face vinovat de plagiat.

Marc Jacobs, născut pe 9 aprilie 1963, este un renumit designer american şi proprietarul brandului care îi poartă numele. Marc Jacobs a câştigat, de-a lungul timpului, admiraţia tuturor editorilor de modă din întreaga lume. El şi-a pus semnătura nu numai pe colecţii vestimentare, ci şi pe linii de accesorii, parfumuri. De asemenea, el a creat o linie de accesorii pentru câini numită Bark Jacobs. Creatorul s-a aflat timp de 16 ani la conducerea casei Louis Vuitton, o marcă extrem de profitabilă, care contribuie din plin la succesul financiar al grupului LVMH, lider mondial pe piaţa produselor de lux. În 2013, Marc Jacobs a luat decizia de a părăsi casa Vuitton pentru a se ocupa de propriile afaceri şi pentru a pregăti lansarea la bursă a propriei mărci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici