Marele premiu la Loto 6/49 a fost câştigat

Numerele extrase la Loto 6/49 duminică - 46, 35, 42, 1, 2, 34 - au fost această dată ghicite, câştigătorul sau câştigătorii premiului de peste zece milioane de euro fiind aşteptaţi pentru identificare.

8 afișări
Imaginea articolului Marele premiu la Loto 6/49 a fost câştigat

Marele premiu la Loto 6/49 a fost câştigat

Numerele extrase la Loto 6/49 duminică - 46, 35, 42, 1, 2, 34 - au fost de această dată ghicite de un jucător care a depus un bilet simplu la o agenţie Loto din Călăraşi, câştigătorul sau câştigătorii premiului de peste zece milioane de euro fiind aşteptaţi pentru identificare.

Premiul pus în joc duminică a fost cel mai mare din istoria Loteriei Române, ceea ce a dus la creşterea numărului celor care şi-au încercat şansa de a intra în posesia marelui câştig, de această dată existând o persoană sau un grup de persoane care au ghicit cele şase numere "norocoase".

Ultima dată, premiul categoriei I a fost câştigat în 6 mai 2007, de un colectiv format din zece jucători din Ploieşti, valoarea totală a câştigului fiind de peste 5,6 milioane de lei. Anul acesta s-au câştigat patru premii de categoria I la extragerea Loto 6/49.

Un top trei al celor mai mari câştiguri la Loto 6/49 se prezintă astfel: 1 ianuarie 2006 - 17.730.355,67 de lei, premiu câştigat de un colectiv de jucători din Bucureşti; 5 iunie 2005 - 17.381.610,04 lei, premiu câştigat de un jucător din Galaţi; 18 iunie 2006 - 14.712.583,31 lei, premiu câştigat de un jucător din judeţul Harghita.

Compania Naţională Loteria Română avertizează că, deşi Constituţia permite dreptul la asociere, constituirea de grupuri pentru a juca la 6/49 nu conferă participanţilor garanţia că, în eventualitatea în care un bilet va fi declarat câştigător, premiul va fi distribuit echitabil între aceştia.

Condiţile asocierii şi modul de împărţire a câştigurilor trebuie să fie expres reglementate, susţine Loteria.

Potrivit articolului 57 din Regulamentul privind organizarea şi administrarea jocurilor de tip loto, în cazul în care asupra unor câştiguri cuvenite unui bilet se formulează pretenţii de mai multe părţi, din orice motiv, litigiul se va soluţiona numai între părţile respective. CNLR se consideră descărcată de orice obligaţie şi răspundere prin remiterea câştigului, în termenul de prescriere prevăzut de articolul 45 din Regulament (n.n. - 30 de zile de la data tragerii), în baza prezentării biletului câştigător.

Totodată, articolul 58 stipulează că plata câştigurilor se face numai persoanelor care prezintă biletul câştigător jucat şi validat de terminal. "Aşadar în cazul unui eventual câştig, jucătorii vor încasa partea din premiu corespunzătoare, direct de la posesorul acestui bilet, potrivit normelor dreptului comun, Compania Naţională Loteria Română SA fiind terţ faţă de raportul de asociere", mai susţine compania.

Precizarea CNLR a survenit intenţiei declarată a unor persoane fizice de a organiza grupuri de jucători la scară naţională pentru jocul Loto 6/49.

Potrivit principiilor constituţionale, fiecare persoană este liberă să acţioneze propriilor convingeri, să-şi exercite drepturile şi libertăţile conform scopului economico-social pentru care au fost recunoscute, fără a aduce atingere drepturilor şi libertăţilor altor persoane.

Totodată, dreptul la asociere prevăzut la articolul 40 din Constituţie permite constituirea unor astfel de grupuri, în jurul unui interes comun şi licit.

CNLR nu contestă legalitatea acestei asocieri ad-hoc şi nici dreptul persoanelor din componenţa acestor grupări de a participa la jocurile loteristice în aceasta formă, însă subliniază faptul că, deşi şansele de câştig cresc ca urmare a unei asemenea forme de joc în asociere, există în continuare posibilitatea ca biletul loto jucat să nu se încadreze în niciuna din categoriile de câştiguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici