Mariah Carey va lansa un nou album de studio pe 23 iulie

Cântăreaţa americană Mariah Carey va lansa un nou album de studio - al 13-lea din cariera artistei - pe 23 iulie.

169 afișări
Imaginea articolului Mariah Carey va lansa un nou album de studio pe 23 iulie

Mariah Carey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa a dezvăluit această informaţie miercuri, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter. Data lansării noului album, al cărui titlu nu a fost dat publicităţii, a fost confirmată de casa de discuri Island Def Jam, informează hollywoodreporter.com.

Noul album include o serie de colaborări ale artistei cu câţiva muzicieni de seamă precum R. Kelly, Da Brat, Q-Tip, Jermaine Dupri, Hit-Boy, The-Dream şi Rodney Jenkins. Primul single de pe noul material discografic, "#Beautiful", un duet cu rapperul Miguel, a fost lansat pe 6 mai şi a reuşit să intre în Top 10 R&B/ Hip-Hop Song Chart din Statele Unite.

Precedentul album cu piese originale lansat de Mariah Carey s-a intitulat "Memoirs of an Imperfect Angel" şi a apărut pe piaţă în anul 2009. Acel disc, care a inclus şi single-ul "Obsessed", s-a vândut în 546.000 de copii, potrivit Nielsen SoundScan. Mariah Carey a lansat şi un album cu colinde de Crăciun, "Merry Christmas II You", în 2010.

Săptămâna trecută, Mariah Carey a anunţat că nu va reveni în noul sezon al emisiunii "American Idol", după ce a făcut parte din juriul acestui concurs de talente alături de Nicki Minaj, Keith Urban şi Randy Jackson în 2013. Artista americană a precizat că doreşte să se concentreze asupra carierei sale muzicale. Ea va cânta cu ocazia concertului special organizat de postul NBC de ziua naţională a Statelor Unite, pe 4 iulie, şi va pleca într-un turneu de promovare a noului ei disc, în luna octombrie.

Mariah Carey, câştigătoare a cinci premii Grammy, a cunoscut succesul în anii '90, prin lansarea unui album care îi poartă numele. Potrivit revistei Billboard, Mariah a fost cea mai de succes cântăreaţă în Statele Unite ale Americii în anii '90, iar albumele ei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii. Popularitatea sa a intrat în declin începând cu anii 2000, când a rupt legătura cu casa de discuri Columbia Records.

Diva, considerată una dintre cele mai bune voci ale tuturor timpurilor, a revenit pe scena muzicii pop în 2005, cu albumul "The Emancipation of Mimi", care a avut un imens succes. Albumul ei "E=MC2", lansat în aprilie 2008, s-a vândut în peste 1,3 milioane de copii doar în Statele Unite şi i-a oferit artistei americane şansa de a avea cel de-al 18-lea single No.1 în Billboard Hot 100, graţie piesei "Touch My Body". Cu această piesă, Mariah Carey l-a egalat pe Elvis Presley şi a urcat pe a doua poziţie în clasamentul artiştilor cu cele mai multe piese devenite No.1 în Billboard Hot 100, în ultimele decade. Prima poziţie a acestui clasament este ocupată de trupa The Beatles, care a avut 20 de piese devenite No.1.

Mariah Carey s-a căsătorit cu actorul şi rapperul Nick Cannon pe 30 aprilie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici