Marijuana poate salva economia Californiei

O campanie pentru legalizarea marijuanei lansată în California promite rezolvarea deficitului bugetar al celui mai mare stat american prin legalizarea şi taxarea consumului, informează The Washington Post.

136 afișări
Imaginea articolului Marijuana poate salva economia Californiei

Marijuana poate salva economia Californiei (Imagine: Mediafax Foto)

O organizaţie care militează pentru legalizarea marijuanei a lansat miercuri, 8 iulie, o campanie TV în care legalizarea produsului este poziţionată ca o pârghie de redresare economică şi recuperare a deficitului bugetar.

Spotul testimonial de 30 de secunde, realizat de Marijuana Policy Project, prezintă un muncitor ieşit la pensie care susţine că liderii statului "ignoră milioanele de californieni care vor să plătească taxe".

"Suntem consumatori de marijuana", a spus Nadene Herndon, unul dintre personajele spotului, care a povesteşte că a început să fumeze marijuana după ce a suferit mai multe accidente cerebrale în urmă cu trei ani. "Decât să fim trataţi ca nişte criminali pentru că folosim o substanţă mai sigură decât alcoolul, preferăm să plătim acest drept de consum", a adăugat ea.

În luna februarie, un deputat din San Francisco, Tom Ammiano, a înaintat o iniţiativă legislativă pentru taxarea şi reglementarea consumului de marijuana, în mod similar celui de alcool. Susţinătorii iniţativei estimează că legalizarea consumului ar putea genera 1 miliard de dolari.

Reclama va rula pe mai multe canale de ştiri locale din Los Angeles, Sacramento şi San Francisco.

Purtătorul de cuvânt al Marijuana Policy Project susţine că reclama are ca obiectiv să genereze dezbateri pe acest subiect, nu să încurajeze consumul. "Este în mod intenţionat realizată într-un registru care nu este senzaţional. Este timpul să începem să discutăm serios despre asta", a declarat el.

Deficitul bugetar al Californiei a ajuns la 24 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici