Mark Hamill, protagonistul unui documentar despre duelurile cu săbii laser din "Star Wars"

Actorul Mark Hamill, care a devenit celebru după ce a interpretat personajul Luke Skywalker în trilogia iniţială a francizei "Războiul stelelor/ Star Wars", va fi protagonistul unui documentar despre cele mai cunoscute scene de luptă cu săbii laser prezentate în această serie cinematografică.

194 afișări
Imaginea articolului Mark Hamill, protagonistul unui documentar despre duelurile cu săbii laser din "Star Wars"

Mark Hamill, protagonistul unui documentar despre duelurile cu săbii laser din "Star Wars"

Noul documentar se va intitula "Star Wars: Evolution of the Lightsaber Duel", informează contactmusic.com. "Spectatorii nu îşi dau seama cât de multă muncă intră în ceea ce pare să fie doar 9 minute pe marele ecran", a spus Mark Hamill.

"Acea coregrafie foarte elaborată pentru fiecare scenă de luptă este realizată în mai multe platouri de filmare, timp de câteva săptămâni, iar apoi este editată până ajunge la forma pe care spectatorii o văd pe ecran. Sunt bucuros de faptul că oamenii vor putea să vadă, prin acest documentar, cât de multă muncă este depusă pentru fiecare scenă", a adăugat starul american.

Documentarul include şi scurte interviuri cu J.J. Abrams - regizorul celui mai recent opus din saga "Star Wars", John Boyega - noul star al acestui film şi Ian McDiarmid, interpretul împăratului Palpatine, în "Întoarcerea lui Jedi: Ediţie specială" (1983) şi în a doua trilogie din această serie.

"Star Wars: Evolution of the Lightsaber Duel" va fi difuzat de reţeaua de televiziune americană ESPN pe 15 decembrie.

Mark Hamill apare în noul film din seria "Star Wars", alături de alţi doi actori celebri - Harrison Ford şi Carrie Fisher - care şi-au reluat rolurile interpretate în trilogia iniţială a francizei.

Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens", regizat de J. J. Abrams, va avea premiera pe 18 decembrie.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici