Martin Scorsese şi Mick Jagger vor realiza un serial pentru HBO

Regizorul Martin Scorsese şi muzicianul Mick Jagger vor realiza un serial "rock 'n' roll" pentru postul de televiziune HBO, care se va intitula "History of Music", informează nme.com.

65 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese şi Mick Jagger vor realiza un serial pentru HBO

Martin Scorsese şi Mick Jagger vor realiza un serial pentru HBO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul TV va prezenta povestea a doi prieteni şi a celor 40 de ani petrecuţi de aceştia în industria muzicii, din epoca R&B până la contemporanul hip-hop.

Proiectul datează din 2008 şi, potrivit unor surse, acesta trebuia să fie produs de Jagged Films. La proiect trebuia să mai colaboreze William Monahan, scenaristul filmului "Cârtiţa", de Martin Scorsese.

Însă între timp Scorsese şi Jagger au realizat împreună documentarul "Shine a Light", care a prezentat două concerte ale trupei The Rolling Stones susţinute în 2006 la New York. În documentar au mai apărut vedete precum fostul preşedinte american Bill Clinton, Jack White şi Christina Aguilera.

Potrivit unor surse apropiate noului proiect, scenaristul serialului TV de succes "Clanul Soprano", Terence Winter, a fost cooptat în echipă, în timp ce Scorsese va asigura regia.

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Taxi Driver/ Şoferul de taxi" (1976), "Raging Bull/ Taurul furios" (1980) şi "Goodfellas/ Băieţi buni" (1990). Câştigător al unor premii prestigioase în anii '70 - '80 - Globul de Aur, BAFTA, premiul Sindicatului american al regizorilor de film, Scorsese a fost recompensat cu premiul Oscar pentru regie abia în 2007, pentru filmul "The Departed/ Cârtiţa".

În prezent, regizorul lucrează cu Terence Winter la un alt proiect pentru HBO, drama "Boardwalk Empire", care va avea premiera pe 19 septembrie. Totodată, Scorsese lucrează la lungmetrajul 3D "The Invention of Hugo Cabret", în care joacă, printre alţii, Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley şi Jude Law.

Mick Jagger face parte, alături de Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood, din trupa The Rolling Stones, care a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimilor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici