Maşina de curse a lui Hitler, scoasă la licitaţie în august - GALERIE FOTO

Maşina de curse a lui Adolf Hitler, estimată la 5,5 milioane de lire sterline, va fi vândută în urma unei licitaţii organizate în august, la Paris, informează Daily Mail.

196 afișări
Imaginea articolului Maşina de curse a lui Hitler, scoasă la licitaţie în august - GALERIE FOTO

Auto Union Type D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Automobilul Auto-Union, tip D, este una din cele mai rare maşini de epocă din lume - una din singurele trei tipuri D - şi era preferata lui Hitler.

GALERIE FOTO

Maşina a fost condusă de Hans Stuck, prietenul lui Hitler, la Grand Prix-ul din 1939, după care a dispărut după Cortina de Fier.

Hitler era obsedat de cursele auto, ca dovadă a superiorităţii tehnologiei germane, iar Săgeţile de Fier - Mercedes şi Auto-Union - dominau acest sport în anii '30.

Când Armata Roşie a intrat în Berlin, la sfârşitul războiului, toate automobilele Săgeţilor de Fier au fost trimise la Moscova, pentru a fi cercetate şi stricate.

Nimeni nu a ştiut că această maşină a scăpat procesului de stricare, până când un american pasionat de maşini de curse a găsit-o şi a restaurat-o.

Licitaţia va avea loc la sfârşitul verii, la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici