Massive Attack a concertat la Bucureşti

Trupa britanică Massive Attack a susţinut un concert de aproximativ o oră şi jumătate, sâmbătă, pe stadionul "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti, în faţa unui public care a vibrat intens la ritmurile trip-hop ale formaţiei.

238 afișări
Imaginea articolului Massive Attack a concertat la Bucureşti

Massive Attack a concertat la Bucureşti

Robert Del Naja şi Grantley Marshall, cei doi lideri ai trupei, au intrat pe scenă în jurul orei 21.30, fiind acompaniaţi de o trupă live - percuţionişti, un basist, doi chitarişti, dar şi de două invitate speciale, care i-au ajutat vocal la mai multe dintre piesele prezentate. Potrivit organizatorilor evenimentului, la show au asistat un număr de aproximativ 10.000 de spectatori.

Muzica Massive Attack, un amestec atrăgător de sound când grandios, când melancolic, mixat cu ritmuri perfect trasate, a cucerit publicul de la primele acorduri.

Iluminată de o instalaţie video impresionantă, scena a fost pusă în valoare de muzicienii care, pe parcursul unei ore şi jumătate, au trecut de la trip-hop la rock şi la hip-hop. Instalaţia de lumini folosită a dat o show-ului o şi mai mare consistenţă, peretele video amplasat în spatele trupei rulând frecvent mesaje pro-democratice, de conştientizare socială, care au fost apreciate în special de către cei familiarizaţi cu "predicile" celor de la Massive Attack.

Grupul a dovedit încă o dată că este în măsură să transmită mesaje puternice combinând, somptuos, concepte precum grandoarea şi paranoia, pe care numai psihiatria le poate pune alături, însă în cu totul alt context. La Massive Attack, cele două concepte creează o combinaţie specială: muzica dă grandoarea prin tempourile impunătoare, tonurile adânci şi rezonante, subliniate de efectele reggae, rock şi dance music, în timp ce versurile descriu o lume desfigurată de neîncredere, unde intimitatea nu mai rezistă în faţa tehnologiei şi a slăbiciunii umane.

Trip-hoperii din Bristol au reuşit să ia cu asalt publicul bucureştean cu mixul lor de soul insomniac, dub sau reggae - soundtrack care a stat la baza multor afterparty-uri din întreaga lume. Cu un sunet în general bun, Massive Attack a răvăşit spectatorii, ancorându-şi cântecele în minţile ascultătorilor cu ajutorul liniilor de bas percutante, ajutându-se de percuţie şi diferite efecte care ricoşează în timpane.

"Karmacoma", "Teardrop" sau "Safe from Harm" au fost doar câteva dintre piesele care au stârnit rafale de aplauze în rândul spectatorilor.

Un concert Massive Attack nu este unul în care publicul emană energie, cântând vers cu vers alături de trupă. Show-ul trupei este unul în care spectatorii se hrănesc cu energia degajată de muzicienii de pe scenă.

"Mulţumim că ne-aţi invitat în ţara voastră", au spus, pe final de show, membrii trupei, care odată cu acest concert au marcat o primă escală în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici