MASTERCHEF: Cine sunt cei 24 de concurenţi care intră în bucătărie şi vor să câştige competiţia - GALERIE FOTO

Cei 24 de concurenţi care intră în bucătăria "MasterChef", show-ul difuzat la Pro TV în fiecare marţi, spun că îşi doresc o nouă experienţă de viaţă şi vor să descopere dacă preparatele lor sunt apreciate, informează televiziunea.

2332 afișări
Imaginea articolului MASTERCHEF: Cine sunt cei 24 de concurenţi care intră în bucătărie şi vor să câştige competiţia - GALERIE FOTO

MASTERCHEF: Cine sunt cei 24 de concurenţi care intră în bucătărie şi vor să câştige competiţia

Ioana Tecşa este specialist IT şi are 29 de ani. Locuieşte şi munceşte în Cehia de aproape doi ani, însă a venit în ţară special pentru concursul "MasterChef". Pasiunea pentru gătit a moştenit-o de la mama sa, care a fost bucătăreasă. În grupul său de prieteni e singura pasionată de gatit, astfel că de multe ori i se cere sfatul. Găteşte cu mare drag pentru prieteni, cea mai mare cerere din partea acestora fiind ciorba de burtă, dar şi alte mâncăruri tradiţionale româneşti cărora le duce dorul când este departe de ţară. Are o mare pasiune pentru torturi şi fiecare tort pe care îl face are o poveste care prinde viaţă prin decorurile pe care le realizează.

Nicuşor Coroamă are 19 ani şi locuieşte în comuna Vicovu se Jos, judeţul Suceava, împreună cu părinţii, fratele şi sora mai mici şi străbunica lor. Nicuşor îşi ajută părinţii de la 10 ani. Prima dată a început să taie miei, învătând de la tatăl lui. Merge împreună cu tatăl lui în fiecare sâmbătă şi miercuri la piaţă, unde vând produse lactate. La început i-a fost greu, însă în timp a realizat că din asta îşi câştigă pâinea şi că trebuie să continue să muncească. Nicuşor şi-ar dori să îşi facă o stână turistică la ferma de oi, unde să gătească mâncăruri tradiţionale româneşti. S-a apucat de gătit ajutându-şi mama în bucătărie. Nu a încercat niciodată să facă preparate din alte bucătării, deşi i-ar plăcea foarte mult.

Răzvan Oana are 28 de ani şi este din Sulina. Este pasionat de pescuit, de plimbările cu barca, dar şi de gătit. Când era mic nu mânca mâncarea făcută de mama şi mereu îşi dorea să facă el alta. De acolo a început pasiunea pentru gătit, iar de-a lungul anilor a "furat" de la bunica şi mama sa, dar şi din emisiunile de profil. Cel mai bun preparat al său crede că este ciorba de peşte. Pentru el "MasterChef" înseamnă o experienţă de viaţă, însă şi o dorinţă de a descoperi dacă mâncarea sa este apreciată şi dacă ar putea să facă faţă în această meserie.

Maria Pop are 23 de ani, este căsătorită şi mămică de gemeni. Este studentă, găteşte din pasiune şi pe lângă toate acestea lucrează şi ca manichiuristă. E pe picioarele ei de la 15 ani, când a plecat de acasă pentru o viaţă mai bună. I-ar plăcea să fie bucătar şi să aibă şi restaurantul său. Pasiunea pentru gatit şi-a descoperit-o la 14 ani, la început de nevoie, apoi, treptat, ca pe o mare bucurie. Acum simte că a avansat mult în bucătărie şi găteşte aproape orice pentru soţul său, care îi adoră mâncărurile. A învăţat să gătească şi din bucătăria ungurească pentru că soţul său este jumătate maghiar.

Alexandru Hora este din Oradea şi provine dintr-o familie numeroasă, fiind al patrulea din cinci fraţi. A avut o copilărie grea, iar în urma unui accident a făcut o comoţie cerebrală şi o semipareză facială. În 2004 s-a născut fetiţa sa, un moment cu totul şi cu totul emoţionant pentru el. A lucrat în străinătate, a încercat o mulţime de meserii, care mai de care mai ciudate, din multe domenii, fără să aibă vreo calificare pentru vreuna dintre ele. Dintre toate câte a făcut în viaţă, gătitul este pe primul loc. Deşi i-a plăcut dintotdeauna să gătească, abia de o vreme încoace a realizat că este o pasiune. "MasterChef" reprezintă pentru el un vis pe care vrea să şi-l împlinească, vrea să înveţe cât de mult poate în acest domeniu şi apoi să facă din asta o artă.

Georgeo Andrei a descoperit bucătăria încă de la o vârstă fragedă, pe când căuta să îşi facă de lucru în preajma mamei prin bucătărie. Apoi, când a mai crescut, îşi făcea lecţiile tot prin bucătărie şi trăgea cu ochiul la ce gătea mama sa. Este din Timişoara, este căsătorit şi are un copil. A avut ocazia să muncească şi ca ospătar, printre alte meserii, şi astfel şi-a format ochiul în ceea ce priveşte arta gastronomică. Pentru el, punctul cel mai important în casă este bucătăria, zona de gătit, acolo unde se relaxează şi se refugiază. Visul său este să devină critic culinar şi creator în arta culinară în România.

Vlad Mureşan este somelier şi activează de zece ani în domeniu. Nu a mai gătit până acum profesionist, ci doar pentru prieteni, astfel că "MasterChef" este o adevărată provocare. Dorinţa de a sta singur l-a făcut să-şi descopere această pasiune. În general se inspiră atunci găteşte de la un vin bun, gândindu-se cu ce îl poate asocia. Obişnuieşte să gătească din alte bucătării şi rar, poate doar cu prietenii, găteşte ceva românesc.

Aida Paraşcan s-a apucat de gătit la 14-15 ani, din necesitate. Părinţii ei lucrau şi avea doi fraţi mai mici cărora trebuia să le gătească. A învăţat să gătească singură, iar pe parcursul anilor s-a perfecţionat. Îi place să mănânce sănătos, prin urmare găteşte numai cu ingrediente naturale. Este din Buzău, însă s-a stabilit în Italia. Este mămică a trei copii, cărora le găteşte foarte des şi nu le dă aproape nimic din comerţ. A lucrat ca ospătar, iar "MasterChef" înseamnă pentru ea un pas înainte. Crede că pasiunea pe care o pune în mâncare o deosebeşte de ceilalţi bucătari amatori.

Ionuţ Iancu are 24 de ani şi este pasionat de gătit, dar şi de pescuit. Este student în an terminal, la Academia de Ştiinţe Economice, la Management. Părinţii săi erau plecaţi la serviciu în timpul zilei, astfel că de mic Ionuţ şi-a îndreptat atenţia către gătit. Primul lucru pe care l-a gătit au fost ouă prăjite, apoi lapte cu griş, după care cremă de vanilie cu ou, lapte şi făină. Apoi au urmat pizza, legume la cuptor şi preparate din ce în ce mai sofisticate. Crede că un motiv în plus pentru care ar trebui să gătim este acela ca o mare parte din produsele pe care le cumpărăm din supermarket-uri conţin foarte mulţi conservanţi.

Pham Hoang Nhat (Nini) are 22 de ani şi este din Vietnam. Locuieşte în Bucureşti de patru ani şi este student în primul an la master la Academia de Ştiinţe Economice. S-a hotărât să plece din ţara natală, iar decizia a coincis cu pierderea unei prietene foarte dragi. Părinţii au ales această ţară pentru că Nini are deja o mătuşă în România. A venit la "MasterChef" pentru că îi place foarte mult să gătească şi pentru că vrea să arate lucrul acesta. S-a apucat de gătit încă de mic copil, dar mai serios găteşte de trei ani. A învăţat singur să gătească, "furându-i" mamei sale diverse ingrediente din bucătărie. Cea mai mare realizare a sa este prima supă pe care a făcut-o când eram mic, pentru că mulţumită ei a găsit ceea ce vrea să facă în viaţă cu adevărat: să gătească.

Laura Arnold este din Sibiu, are 43 de ani şi găteşte de la vârsta de 15 ani. A început să gătească şi a învăţat din nevoie, curiozitate, plăcere, toate acestea acompaniate de sfaturile mamei şi cărţi de bucate. Cunoştinţele şi prietenii care au gustat din mâncarea sa au îndemnat-o să îşi deschidă un restaurant. A ajuns în multe colţuri ale lumii datorită meseriei primului soţ şi din fiecare ţară în care a fost a învăţat şi câte ceva despre gastronomie. A mâncat în restaurante foarte bune şi dacă i-a plăcut ceva din meniu a învăţat să gătească acasă şi câteodată să îmbunătăţească. Acum doi ani s-a recăsătorit cu Yu-Hsuan Lin, un tânăr muzician, cetăţean taiwanez. Crede că are o memorie asociativă a ingredientelor şi a gustului lor şi o intuiţie unică a combinaţiilor.

Ioan Diţă are 47 de ani şi este merceolog. Este căsătorit şi are doi copii şi, pe lângă gătit, mai este pasionat de apicultură şi pescuit. Găteşte de câte ori are ocazia şi atunci când vrea să pună ceva deosebit pe masă. Pe lângă bucătăria tradiţională, s-a avântat şi către preparate exotice din bucătăria chinezească şi macedoneană. Momentul în care a realizat că gătitul este ceea ce îl caracterizează a fost atunci când a preparat o ciorbă de peşte, iar cei care au mâncat i-au spus că este mai bună decât cea făcută în Deltă de pescari.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici