Măsură inovatoare pentru părinţii divorţaţi

Oraşul Malmö a anunţat că oferă tuturor adulţilor care se află în proces de separare sau divorţ, sau care au divorţat deja, acces la o aplicaţie special concepută, numită SES.

659 afișări
Imaginea articolului Măsură inovatoare pentru părinţii divorţaţi

Măsură inovatoare pentru părinţii divorţaţi

Scopul noului instrument digital este de a oferi sprijin şi cunoştinţe pentru a învăţa cum să fii un părinte după separare şi cum să treci mai uşor peste criză.

După înregistrarea gratuită, utilizatorii SES au acces gratuit la o gamă largă de sprijin şi informaţii. Printre altele, platforma oferă informaţii factuale, filmuleţe, exerciţii şi sfaturi despre cum să se acţioneze în diferite scenarii.

SES a fost dezvoltat iniţial în Danemarca, în colaborare cu psihologi şi cercetători de la Universitatea din Copenhaga, conform themayor.eu.

Efecte pozitive în rândul utilizatorilor

Studiile au arătat că fostele cupluri care au apelat la aplicaţie pentru ajutor şi cunoştinţe au experimentat mai puţin stres, anxietate şi depresie în comparaţie cu cele care divorţează şi care nu au folosit aplicaţia.

O mare parte din conţinut se referă la relaţia cu copiii, de exemplu, cum pot părinţii să interpreteze semnalele copiilor, cum să îi sprijine pe copii şi cum să comunice la nivelul lor.

Ceea ce este extraordinar la el este că nu lasă nicio temă nesoluţionată, oferind sfaturi practice şi exerciţii pentru a lucra cu sine şi cu copiii, dar şi pentru a dezvolta cooperarea cu fostul partener.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici