Medalie de aur, de 100 de kg, cu o valoare de aproape 4 milioane de euro, a fost furată dintr-un muzeu

O medalie din aur pur ce cântăreşte 100 de kilograme şi valorează 3,7 milioane de euro a fost furată, luni, din Muzeul Bode situat în centrul Berlinului.

1830 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur, de 100 de kg, cu o valoare de aproape 4 milioane de euro, a fost furată dintr-un muzeu

Medalie de aur, de 100 de kg, cu o valoare de aproape 4 milioane de euro, a fost furată dintr-un muzeu (Imagine: EPA)

Obiectul furat este o medalie comemorativă, ”Marea frunză de arţar”, emisă de Monetăria Regală canadiană în 2007. Aceasta are un diametru de 53 de centimetri şi o grosime de 3 centimetri.

Moneda gigantică are imprimat portretul Reginei Elisabeta a Marii Britanii pe ea şi a fost emisă de Monetăria Regală a Canadei.

Poliţia Germană a scris pe Twitter că hoţii au folosit o scară găsită lângă o cale ferată din apropiere pentru a pătrunde în interiorul muzeului în jurul orei 3.30 noaptea. Furtul a fost observat de un angajat la ora 4, când a şi fost alertată poliţia.

Traficul feroviar suburban a fost sistat, anchetatorii filând zona pentru indicii.

Bode Museum, localizat în Berlin, pe Insula Muzeelor ce se găsesc pe lista UNESCO, găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii de monede din lume. Colecţiile muzeului cuprinde peste 102.000 de monede din Grecia Antică şi aproximativ 50.00 de monede romane.

Chiar dacă directorul muzeului speră că medalia va fi găsită întreagă şi redată muzeului, poliţia face, deja, cercetări şi încearcă să afle dacă cineva a vândut, în ultimele ore, cantităţi mari de aur, în condiţiile în care obiectul cântăreşte 100 de kg.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici