Medicul lui Michael Jackson a pledat nevinovat la acuzaţia de omor prin imprudenţă

Conrad Murray, ultimul medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat că i-a administrat "regelui muzicii pop" anestezicul care i-a provocat moartea, pe 25 iunie 2009, şi că nu i-a asigurat îngrijirile medicale necesare, a pledat nevinovat, marţi, la acuzaţia de omor prin imprudenţă.

42 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Michael Jackson a pledat nevinovat la acuzaţia de omor prin imprudenţă

Medicul lui Michael Jackson a pledat nevinovat la acuzaţia de omor prin imprudenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Onorată instanţă, sunt un om nevinovat. În mod clar, pledez nevinovat", a spus Murray în faţa judecătorului, potrivit accesshollywood.com.

Avocaţii medicului au precizat că sunt pregătiţi să înceapă procesul în 60 de zile.

Judecătorul a stabilit ca procesul să înceapă pe 28 martie, o audiere preliminară fiind stabilită pentru data de 7 februarie.

"Vom merge la proces. Cred că avem un caz solid. Suntem foarte mulţumiţi de modul în care au fost prezentate probele la audierile preliminare. Rezultatul ar trebui să fie achitarea", a declarat, anterior, avocatul apărării, J. Michael Flanagan.

Pe de altă parte, specialiştii nu sunt atât de convinşi că juriul îl va găsi nevinovat pe Murray.

"Dacă ar fi să îl sfătuiesc, i-aş spune să vorbească cu procurorul de caz şi să vadă dacă este dispus să accepte o eliberare condiţionată, cu muncă în folosul comunităţii şi suspendarea temporară a licenţei medicale", a declarat avocatul Steve Cron.

Avocatul Thomas Mesereau Jr., care l-a reprezentat pe Michael Jackson în procesul în care acesta era acuzat de molestare sexuală a unui minor, în urmă cu şase ani, a spus cu privire la Murray: "Nu pot fi obiectiv în acest caz. Deşi respect faptul că avocaţii apărării trebuie să îşi facă treaba, eu cred ferm că este vinovat".

Dacă va fi găsit vinovat, Murray riscă o pedeapsă cu închisoarea de maxim 4 ani.

În urmă cu două săptămâni, după ce a ascultat declaraţiile împotriva lui Conrad Murray făcute de martorii acuzării, în timpul celor şase zile de audieri preliminare, judecătorul Michael Pastor de la Curtea Superioară din Los Angeles a considerat că există suficiente probe pentru ca acest medic să fie trimis în faţa justiţiei şi să fie judecat pentru omor prin imprudenţă. Judecătorul Pastor, care i-a suspendat totodată licenţa medicului Murray în statul California, a ţinut cont în decizia sa de recomandările Procuraturii din Los Angeles.

Procuratura din Los Angeles consideră că medicul Conrad Murray este vinovat de omor prin imprudenţă, "abandonându-şi pacientul" după ce i-a administrat propofol, un anestezic puternic pe care starul îl utiliza ca somnifer. Procuratura californiană consideră, totodată, că îngrijirile medicale oferite starului, decedat la vârsta de 50 de ani, au fost "foarte departe de standardele impuse".

Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului, în ziua morţii acestuia, însă afirmă că a făcut acest lucru la cererea expresă a starului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici