Mel Gibson va primi un premiu onorific la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Actorul şi regizorul american Mel Gibson va primi premiul pentru contribuţia de excepţie la cinematografia mondială, la cea de-a 49-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, care va avea loc între 4 - 12 iulie, au anunţat marţi organizatorii.

106 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson va primi un premiu onorific la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Mel Gibson va primi un premiu onorific la Festivalul de Film de la Karlovy Vary (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mel Gibson, cunoscut pentru rolurile din filme precum "Maverick", "Ce-şi doresc femeile" şi pentru regia lungmetrajelor "Inimă neînfricată/ Braveheart", unde a jucat rolul principal, şi "Patimile lui Hristos", va primi premiul Globul de Cristal pe 4 iulie, în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de la Karlovy Vary, o staţiune termală din apropiere de Praga.

Cu acest prilej, va fi organizată proiecţia specială a filmului "Apocalypto", regizat de Mel Gibson, a precizat Jiri Bartoska, directorul festivalului, în timpul unei conferinţe de presă.

Acelaşi premiu va fi atribuit regizorului american William Friedkin, cunoscut pentru filmele "Filiera franceză", "Exorcistul" şi "Sorcerer".

Printre vedetele de primă mărime prezente la Karlovy Vary se numără actriţa şi regizoarea franceză Fanny Ardant, care îşi va prezenta la festival filmul "Cadences obstinées". În acest film, scris şi regizat de Fanny Ardant, joacă şi actorul român Tudor Aaron Istodor.

Deschis publicului, Festivalul de Film de la Karlovy Vary atrage în fiecare an aproximativ 120.000 de cinefili. În 2013, juriul festivalului, prezidat de regizoarea poloneză Agnieszka Holland, a acordat marele premiu filmului "Le Grand Cahier" ("A nagy füzet"), de Janos Szasz.

În acest an, juriul internaţional al festivalului va fi prezidat de cineastul spaniol Luis Minarro.

În anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", în 1995, cu pelicula "Inimă neînfricată/ Braveheart". Celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Hristos" şi "Apocalypto" a revenit în ianuarie 2011 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul "Scăpat de sub control/ Edge of Darkness". Cel mai recent film al său în calitate de actor este "Mad Max: Fury Road", de George Miller, ce va fi lansat în România pe 15 mai 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici