Melodiile cântăreţei Britney Spears, folosite pentru a speria piraţii somalezi

Melodiile cântăreţei Britney Spears sunt folosite la volum maxim pe vasele comerciale care circulă în largul coastei de est a Africii, pentru a împiedica piraţii somalezi să le atace, potrivit mirror.co.uk, citat de blogs.marketwatch.com.

597 afișări
Imaginea articolului Melodiile cântăreţei Britney Spears, folosite pentru a speria piraţii somalezi

Britney Spears (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Piesele ei au fost alese de echipa de securitate pentru că a considerat că piraţii le-ar urî cel mai tare", a spus ofiţerul de navă Rachel Owens, potrivit mirror.co.uk. "Aceşti oameni nu suportă cultura şi muzica occidentală, de aceea melodiile lui Britney sunt perfecte", a completat ofiţerul.

S-a constatat că "Baby One More Time" şi "Oops! I Did it Again" sunt cele mai eficiente melodii ale cântăreţei.

Această constatare asupra eficienţei melodiilor în a ţine la distanţă piraţii vine ca urmare a unui incident care a avut loc săptămâna trecută, când bărbaţi înarmaţi au atacat un vas petrolier în largul coastei nigeriene şi i-au răpit pe căpitan şi pe inginerul-şef, amândoi cetăţeni americani.

Biroul Naţional al Marinei a precizat că anul acesta au fost 30 de incidente în care au fost implicaţi piraţi şi hoţi înarmaţi, inclusiv două deturnări. La nivel mondial au fost raportate 206 asemenea incidente, inclusiv 11 răpiri.

Un studiu realizat de Banca Mondială la începutul anului a arătat că piraţii din largul coastei Somaliei costă economia globală 18 miliarde de dolari pe an, din cauza asigurărilor foarte mari care trebuie plătite şi pentru că vasele trebuie să găsească rute diferite, potrivit cnn.com.

Alte melodii folosite pentru a tortura oamenii, potrivit Time, sunt "I Love You", a lui Barney the Dinosaur, "Panama", a lui Van Halen, "The Real Slim Shady", a lui Eminem, "Copacabana", a lui Barry Manilow, şi "Born in the USA", a lui Bruce Springsteen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici