Membrele trupei Pussy Riot, în faţa a trei ani de închisoare. Procuratura moscovită cere pedeapsa după "rugăciunea punk" anti-Putin - VIDEO

Procuratura a cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru cele trei membre al grupului Pussy Riot, judecate în cadrul unui proces ce are loc în Rusia, pentru faptul că au interpretat în luna februarie, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, o "rugăciune punk" anti-Putin.

1309 afișări
Imaginea articolului Membrele trupei Pussy Riot, în faţa a trei ani de închisoare. Procuratura moscovită cere pedeapsa după "rugăciunea punk" anti-Putin - VIDEO

Pussy Riot (Imagine: AFP / MediafaaxFoto)

Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samutsevitch, în vârstă de 29 de ani, şi Maria Alyokhina, în vârstă de 24 de ani, se fac vinovate de huliganism şi de incitare la ură religioasă, a declarat procurorul rus în rechizitoriul său susţinut în faţa Tribunalului Kamovnichesky din Moscova.

Cele trei deţinute "au comis acte de huliganism, fiind motivate de ură religioasă şi de ostilitate faţă de credincioşii ortodocşi", a afirmat acelaşi procuror.

Aflate în detenţie de aproape şase luni, cele trei tinere, care riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare, au ascultat cu seninătate rechizitoriul procurorului, care le-a acuzat, printre altele, şi de faptul că "s-au dedat unei provocări planificate cu multă atenţie" şi că "se opun lumii ortodoxe".

Maria Alyokhina, Nadejda Tolokonnikova şi Ekaterina Samutsevitch se află în detenţie provizorie de aproape şase luni, pentru că au interpretat, pe 21 februarie, cu măşti pe faţă, dar cu chitare electrice şi instalaţie de sunet funcţională, "o rugăciune punk" intitulată "Maica Domnului, alungă-l pe Putin!" (actualul preşedinte al Rusiei), în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

"Rugăciunea" contra preşedintelui Vladimir Putin a generat multe reacţii de dezaprobare în Rusia, ţară în care, după căderea regimului comunist, în 1991, religia a căpătat un avânt fără precedent.

Numeroase personalităţi ruse şi străine au luat apărarea celor trei cântăreţe, afirmând că acuzaţiile care le-au fost aduse, precum şi ţinerea lor în detenţie sunt disproporţionate în raport cu gravitatea faptelor.

Mai multe celebrităţi internaţionale şi-au manifestat public sprijinul pentru Pussy Riot. Printre acestea se numără Sting, Anthony Kiedis, solistul trupei californiene Red Hot Chili Peppers, dar şi grupul american Faith No More.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu susţine o pedeapsă severă pentru cele trei membre ale grupului de muzică punk Pussy Riot.

"Nu este nimic bun în ceea ce au făcut. Totuşi nu cred că ar trebui judecate prea sever pentru asta", a declarat Vladimir Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici