Membrii trupei Coldplay au fost acuzaţi de plagiat (Video)

Membrii unei trupe indie rock americane, Creaky Boards, au acuzat grupul britanic Coldplay că melodia "Viva la Vida" plagiază un cântec înregistrat de ei în 2007.

34 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei Coldplay au fost acuzaţi de plagiat (Video)

Membrii trupei Coldplay au fost acuzaţi de plagiat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii trupei Coldplay neagă ferm acuzaţiile trupei Creaky Boards, însă specialiştii spun că liniile melodice ale celor două cântece seamănă destul de mult, informează Corriere della Sera.

Ultimul album Coldplay, "Viva la Vida", s-a vândut într-un număr record de 125.000 de exemplare în ziua lansării, pe 12 iunie.

Potrivit estimărilor, în prima săptămână urmau să se vândă 400.000 şi 500.000 de exemplare, menţinerea acestei rate de cumpărare putând face din produsul muzical unul dintre cele mai rapid vândute albume de pe piaţa britanică.

Coldplay este o trupă britanică de rock, formată în 1998, în Londra. Formaţia este compusă din Chris Martin (voce, pian), Jonny Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici