Membrii trupei Korn la Festivalul "Peninsula": Publicul european este entuziast

Membrii trupei americane Korn, prezentă pentru prima dată în România la ediţia din acest an a Festivalului "Peninsula" de la Târgu Mureş, au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că publicul european este entuziast şi diferit de cel american.

47 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei Korn la Festivalul "Peninsula": Publicul european este entuziast

Membrii trupei Korn la Festivalul "Peninsula": Publicul european este entuziast (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Potrivit membrilor trupei, noul lor album "Korn III- Remember Who You Are", pe care îl promovează în cadrul unui turneu mondial, este "o întoarcere la rădăcini" şi recreează experienţa a patru tineri care înregistrează într-o cameră.

"Ne amintim de unde venim, de ce facem muzică, despre pasiune, despre fanii noştri. Vrem să ne satisfacem dorinţele creative. L-am înregistrat cu Ross (n.r. - Robinson), ca la început. A ieşit ceva cool", au declarat aceştia, referindu-se la cel care a produs şi primele două discuri ale trupei.

Membrii Korn au precizat că pe noul lor album nu au, ca în albumele de început, colaborări cu artişti hip hop, pentru că nu au simţit că ar avea nevoie de această sferă.

"Nu e unde ne aflăm noi acum, am vrut să păstrăm chitara, basul şi pe Jonathan (Davis) la tobe", au spus ei.

Întrebaţi care sunt piesele lor preferate de pe noul album, aceştia au indicat "The Past", care "are destule părţi agresive, e melodic, are de toate" şi "Oildale", despre care au spus că este "o melodie foarte tare".

De asemenea, ei au spus că au ca hobby "mersul cu autobuzul 20 de ore, ca acum" şi că vor sta în România câteva ore, cât durează concertul, după care se întorc la Los Angeles şi după o pauză de două săptămâni vor începe un nou turneu în Europa.

În acest context, membrii Korn au precizat că atmosfera de la concertele din Europa este diferită de cea din Statele Unite, pentru că toată lumea îşi pierde controlul şi participă entuziast la tot ce se întâmplă pe scenă.

"În Europa, este întotdeauna diferit, aici fanii parcă îşi mai ies din control, e altfel, toată lumea intră în spiritul concertelor, toată lumea se mişcă, simţi mulţimea. Cred că în State oamenii au posibilitatea să vadă multe trupe, chiar zilnic. Când o trupă americană vine în Europa, cred că apreciază acest entuziasm al mulţimii de aici", au declarat aceştia.

Trupa californiană Korn, inventatoarea "nu-metal"-ului, constituie unul dintre capetele de afiş ale Festivalului "Peninsula" de la Târgu Mureş.

Cel de-al nouălea album de studio - "KORN III - Remember Who You Are", disponibil, în premieră în România, la festival, cuprinde 11 piese noi şi a fost produs de Ross Robinson.

Cele 11 piese de pe album sunt: "Uber-Time", "Oildale (Leave Me Alone)", "Pop a Pill", "Fear Is a Place to Live", "Move On", "Lead the Parade", "Let the Guilt Go", "The Past", "Never Around", "Are You Ready to Live?" şi "Holding All These Lies".

Korn reprezintă cea mai mare şi influentă formaţie de metal de la sfârşitul anilor '90, care a vândut 35 de milioane de albume în toată lumea.

Formaţia de "nu-metal" combină hip hop, alternative şi elemente electronice, intrând în topul celor mai bune albume cu "Life is Peachy", "Follow the Leader" sau "Issues".

Câştigători ai premiului Grammy, cei de la Korn vor încheia seria concertelor de pe scena mare a Festivalului "Peninsula", în noaptea de 29 august, cu numai câteva zile după finalizarea turneului lor din SUA.

Festivalul Peninsula, desfăşurat între 26 şi 29 august, la Târgu Mureş, a reunit la această ediţie peste 70 de artişti, printre ei numărându-se Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System, The Rasmus, Above & Beyond sau Fedde Le Grand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici