Mentorul spiritual al trupei Beatles a murit, marţi, în Olanda

Mentorul spiritual al trupei Beatles, guru indian Maharishi Mahesh Yogi, a decedat, marţi seara, în somn, în locuinţa sa din Olanda, la vârsta de 91 de ani.

2 afișări
Imaginea articolului Mentorul spiritual al trupei Beatles a murit, marţi, în Olanda

Mentorul spiritual al trupei Beatles a murit, marţi, în Olanda

Maharishi Mahesh Yogi a devenit celebru după ce a ajuns mentorul spiritual al trupei britanice Beatles, introducând în anul 1959 conceptul de meditaţie transcendentală, care are ca scop inducerea păcii individuale şi a iluminării, informează bbc.co.uk. De atunci mai multe celebrităţi s-au convertit la religia hindusă, printre acestea numărându-se actriţa Mia Farrow şi trupa Beach Boys.

Multimilionarul guru indian şi-a anunţat retragerea în urmă cu o lună, sugerând că "şi-a îndeplinit misiunea", dedicându-şi ultimele zile din viaţă studiului textelor canonice hinduse Vedas, în locuinţa sa din Vlodrop.

Purtătorul său de cuvânt, Bob Roth, a declarat că Maharishi a murit în somn, în jurul orei locale 19.00, "din cauze naturale - vârsta sa".

Maharishi Mahesh Yogi s-a născut în statul indian Madhya Pradesh şi a studiat în munţii Himalaya, timp de zece ani, tehnicile meditaţiei transcendentale, introduse în America în 1959. Aceste tehnici nu au devenit cunoscute decât în anul 1968, când membrii trupei Beatles au vizitat India şi au participat la o şedinţă de meditaţie.

Mişcarea promovată de Maharashi numără în prezent 5 milioane de adepţi, potrivit site-ului său de internet.

Cartea sa "Ştiinţa fiinţei şi arta de a trăi", publicată în 1964, a fost tradusă în 15 limbi străine şi s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici