Mercedes-ul lui Ceauşescu, expus în Muzeul automobilelor prezidenţiale

Una dintre limuzinele folosite de fostul dictator român Nicolae Ceauşescu este expusă în Franţa, la Muzeul automobilelor prezidenţiale, amenajat în Castelul Montjalin din regiunea Burgundia, alături de limuzinele altor şefi de stat, informează bbc.co.uk.

1039 afișări
Imaginea articolului Mercedes-ul lui Ceauşescu, expus în Muzeul automobilelor prezidenţiale

Mercedes-ul lui Ceauşescu, expus în Muzeul automobilelor prezidenţiale (Imagine: Barrett-Jackson Auction Co., RM Auctions Inc)

În apropiere de oraşul francez Vézelay, pe lângă care trece autostrada A6, în fostele grajduri ale unui impunător castel din secolul al XVIII-lea, înscris, de altfel, în Inventarul Monumentelor Istorice din Franţa, a fost inaugurat Muzeul automobilelor prezidenţiale.

Acest muzeu conţine 30 de automobile de paradă aparţinând unor constructori de renume, ce au fost utilizate de diverşi şefi de stat francezi şi străini.

Potrivit reportajului realizat de postul BBC, vizitatorii pot admira modelul Chrysler Crown Imperial folosit de preşedintele american Dwight David Eisenhower, dar şi modelul Cadillac Fleetwood, utilizat de preşedintele american John Fitzgerald Kennedy.

Proprietarul colecţiei a intrat şi în posesia automobilului prezidenţial din fosta Uniune Sovietică care i-a transportat pe foştii preşedinţi sovietici Nikita Hruşciov şi Leonid Brejnev.

În apropierea acestuia este expus automobilul fostului dictator din Gabon, Omar Bongo.

Acelaşi colecţionar a intrat şi în posesia unui celebru papamobil, dar şi a unei limuzine Mercedes 600 ce i-a aparţinut dictatorului român Nicolae Ceauşescu. Limuzina este decapotabilă, are geamuri blindate, conţine în interior un minibar şi un ecran pe care pot fi vizionate casete video. Automobilul a fost fabricat în 1968 şi este primul dintr-o serie de doar zece astfel de limuzine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici