Meryl Streep, ţinta unei campanii de denigrare, pentru că ar fi păstrat tăcerea privind abuzurile lui Weinstein

Meryl Streep a devenit ţinta unei campanii de denigrare agresive în Los Angeles, fiind acuzată că a ştiut despre abuzurile sexuale comise de producătorul de film Harvey Weinstein, dar a păstrat tăcerea timp de mai mulţi ani, informează people.com.

1153 afișări
Imaginea articolului Meryl Streep, ţinta unei campanii de denigrare, pentru că ar fi păstrat tăcerea privind abuzurile lui Weinstein

Meryl Streep, ţinta unei campanii de denigrare, pentru că ar fi păstrat tăcerea privind abuzurile lui Weinstein

Marţi, la Los Angeles, au fost distribuite mai multe postere cu o fotografie în care actriţa apare alături de Weinstein, însoţită de cuvintele "Ea ştia".

Streep a negat în ultimele săptămâni faptul că ar fi ştiut despre abuzurile sexuale comise de Weinstein timp de mai mulţi ani. "Scandaloasa veste despre Harvey Weinstein ne-a îngrozit pe noi cei a căror muncă a coordonat-o şi ale căror cauze nobile le-a sprijinit", a transmis Streep într-un comunicat de presă în octombrie, la puţin timp după ce The New York Times a publicat o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema.

Actriţa le-a numit "eroine" pe femeile care au rupt tăcerea în legătură cu aceste abuzuri.

"Un lucru ar trebui clarificat. Nu ştia toată lumea. Harvey ne sprijinea munca cu o mână de fier, a fost exasperant, dar respectuos cu mine în relaţia profesională şi cu mulţi alţii cu care a lucrat", a mai spus actriţa.

"Nu ştiam despre aceste infracţiuni. Nu ştiam despre aranjamentele financiare cu actriţe şi colegi. Nu ştiam despre întâlnirile sale în camere de hotel, în baie sau despre alte acte nepotrivite, coercitive. Şi, dacă toată lumea ar fi ştiut, nu cred că toţi reporterii de investigaţie din industria de divertisment şi media ar fi omis să scrie despre asta timp de decenii", a adăugat aceasta.

Pe reţelele de socializare au fost publicate fotografii ale acestor postere, care au fost afişate în multe locuri din Los Angeles, inclusiv lângă locuinţa lui Streep, în faţa clădirii Sindicatului actorilor americani şi la studiourile 20th Century Fox.

Nu se ştie cine a iniţiat campania de denigrare, însă actriţa a mai fost ţinta criticilor grupurilor de extremă dreapta şi chiar ale lui Donald Trump, pentru opiniile sale politice exprimate deschis.

Actriţa Rose McGowan, care spune că a fost una dintre victimele abuzurilor sexuale ale lui Weinstein, a acuzat-o pe Streep că a continuat, de-a lungul anilor, să lucreze cu producătorul, deşi acesta avea o proastă reputaţie.

Sâmbătă, McGowan a publicat pe platforma online Twitter un mesaj în care o acuza pe Streep de ipocrizie.

Cu o zi înainte, revista People a scris, citând surse din industrie, că multe dintre actriţele care vor participa la gala Globurilor de Aur 2018, printre care se numără şi Meryl Streep, vor purta ţinute negre pentru a protesta în tăcere faţă de abuzurile sexuale de la Hollywood.

"Actriţe, ca Meryl Streep, care au lucrat fericite cu Monstrul Porc poartă negru @goldenglobes, într-un protest mut. Tăcerea voastră este problema", a scris McGowan.

Într-un comunicat emis luni, Streep a repetat faptul că nu a ştiut nimic despre abuzurile sexuale comise de Weinstein.

Streep este nominalizată la ediţia din 2018 a Globurilor de Aur pentru rolul său din filmul "The Post", de Steven Spielberg, care va fi lansat în cinematografe pe 22 decembrie.

Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice şi Sindicatului regizorilor americani.

În prezent, autorităţile investighează şi dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici