Mesajul pe care Angela Merkel l-a postat pe contul său de Facebook, în ziua în care s-a retras definitiv din politică | VIDEO

Cancelarul german Angela Merkel a publicat un videoclip pe pagina sa oficială de Facebook, prin care le-a mulţumit urmăritorilor săi şi a anunţat că pagina sa va fi închisă definitiv, transmite agenţia de presă Reuters.

6303 afișări
Imaginea articolului Mesajul pe care Angela Merkel l-a postat pe contul său de Facebook, în ziua în care s-a retras definitiv din politică | VIDEO

Mesajul pe care Angela Merkel l-a postat pe contul său de Facebook, în ziua în care s-a retras definitiv | VIDEO

Merkel, cancelar al celei mai mari economii europene din 2005, s-a decis anul trecut, după mai multe obstacole electorale, să renunţe la rolul de lider al Uniunii Creştin-Democrată şi să nu mai candideze la un alt mandat.

În filmarea publicată pe Facebook, Merkel le-a mulţumit celor 2.5 milioane de urmăritori şi i-a invitat să o urmărească în continuare pe paginile oficiale ale guvernului, de pe platformele Facebook şi Twitter.

„Astăzi este ziua în care vreau să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat”, spune Merkel. „Deja ştiţi că eu nu mai sunt preşedintele Uniunii Creştin-Democrate, aşadar îmi voi închide pagina de Facebook”, continuă aceasta.

Această mişcare este neobişnuită prin faptul că pagina are un număr mare de urmăritori. Unii speculează că Merkel doreşte ca viaţa sa, după retragerea din politică, să fie cât mai privată.

Dominanţa sa de 13 ani asupra politicilor europene a dus la multe speculaţii. Se presupune că Merkel va prelua un rol în cadrul Naţiunilor Unite sau a Uniunii Europene.

Merkel a declarat în luna octombrie că va renunţa la conducerea CDU, dar că va rămâne în funcţia de cancelar până la terminarea actualului mandat în 2021.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici