Metallica, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame (Galerie Video)

Trupa heavy metal Metallica, chitaristul Jeff Beck şi cântăreţii Little Anthony&the Imperials vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, potrivit anunţului de miercuri al organizatorilor.

106 afișări
Imaginea articolului Metallica, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame (Galerie Video)

Metallica, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cântăreţul, compozitorul şi instrumentistul Bobby Womack, trupa hip hop Run-D.M.C. şi solista de muzică country Wanda Jackson, împreună cu muzicienii Spooner Oldham, D.J. Fontana şi Bill Black, au completat lista muzicienilor ce vor fi incluşi în prestigiosul Rock and Roll Hall of Fame în 2009.

Numele artiştilor au fost anunţate într-o conferinţă de presă organizată la New York.

Ceremonia oficială este programată pentru 4 aprilie, în Cleveland (Ohio), unde se află sediul muzeului Hall of Fame. Aceasta va fi prima gală organizată în Cleveland din 1997, după spectacolele din anii precedenţi desfăşurate la New York.

La conferinţa de presă unde a fost făcut anunţul oficial se aflau şi membrii trupei Metallica, considerată una dintre cele mai influente trupe de heavy metal din lume.

"Am reuşit în felul nostru. Iar acum, 27 sau 28 de ani mai târziu, suntem aici", a declarat toboşarul trupei Metallica, Lars Ulrich.

Chitaristul Jeff Beck a cântat alături de trupa Yarbirds şi a format The Jeff Beck Group în anii '60, cântând alături de staruri de renume, precum Buddy Guy şi Mick Jagger.

Little Anthony&the Imperials, care au început să cânte în 1950, sunt cunoscuţi pentru multe cântece de succes, precum "Tears on my Pillow" şi "Goin' Out of My Head".

Bobby Womack şi-a început cariera muzicală în anii '60, în calitate de solist şi chitarist pentru Sam Cooke.

Run-D.M.C. a reuşit să transforme muzica hip hop dintr-un curent urban, specific străzilor, într-un gen de muzică popular, cu o audienţă mult mai mare.

Wanda Jackson, care a cântat atât muzică country, cât şi piese rock, a debutat în anii '50 şi a fost inclusă în categoria "primele influenţe" a muzeului Hall of Fame.

În secţiunea masculină a aceleiaşi categorii au fost incluşi Spooner Oldham, un organist cunoscut pentru piesele "Mustang Sally", de Wilson Pickett, D.J. Fontana, toboşarul din trupa lui Elvis Presley, celebru pentru piese precum "Hound Dod", şi Bill Black, basistul trupei lui Elvis Presley, care a contribuit la compunerea piesei "Jailhouse Rock".

Metallica - The Day That Never Comes

Jeff Beck

Little Anthony&the Imperials - Tears on my Pillow

Bobby Womack - California Dreaming

Run-D.M.C. - Down With The King

Wanda Jackson - Fujiyama Mama

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici