Metallica: Nu ştim dacă vom mai susţine concerte la 70 de ani. Interpretarea unei piese ce ne aparţine este egală cu cea a opt cântece ale Rolling Stones

Membrii formaţiei americane Metallica au declarat că nu vor mai putea susţine concerte la vârsta de 70 de ani, aşa cum fac cei de la The Rolling Stones, şi că interpretarea unei piese ce le aparţine este un act artistic intens, egal cu opt cântece ale trupei britanice.

217 afișări
Imaginea articolului Metallica: Nu ştim dacă vom mai susţine concerte la 70 de ani. Interpretarea unei piese ce ne aparţine este egală cu cea a opt cântece ale Rolling Stones

Metallica: Interpretarea unei piese ce ne aparţine este egală cu cea a opt cântece ale Rolling Stones (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Formaţia Metallica, care a concertat, sâmbătă, la Festivalul Glastonbury (vineri - duminică), după ce anul trecut headlinerii evenimentului au fost britanicii de la The Rolling Stones, a devenit astfel prima trupă heavy metal care a urcat pe scena emblematicului eveniment muzical din Marea Britanie, informează nme.com.

Întrebaţi de publicaţia New Musical Express (NME) până când vor continua să organizeze turnee cu acelaşi grad de intensitate, chitaristul Kirk Hammett a spus: "I-am văzut anul trecut pe cei de la Stones (The Rolling Stones, n.r.) în San Francisco şi consider că ei cântă al dracu' de bine şi, având în vedere cu toţi au peste 70 de ani, a fost un concert nemaipomenit".

"Nu ştiu dacă noi am putea să facem ce facem acum la 70 de ani, pentru că interpretarea unei piese ce ne aparţine este egală cu interpretarea a opt cântece ale celor de la The Rolling Stones, în termeni de energie fizică şi intensitate. Poate vom lucra la un model care să ne permită să continuăm pentru încă 20 de ani, dar, personal, cred că mai avem încă 10 ani. Poate asta înseamnă încă un album, poate înseamnă două, nu ştiu", a mai declarat acesta.

Membrii formaţiei au declarat, sâmbătă, că şi-ar dori să se reîntoarcă la Glastonbury. "Avem o singură încercare, nu se ştie dacă vom mai fi invitaţi", a spus toboşarul Lars Ulrich.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Metallica a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici