Metoda stranie prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape cu viaţă dintre valuri | VIDEO

Un turist german a găsit o metodă neobişnuită pentru a pluti în apă, după ce a căzut din barcă în largul coastei Noii Zeelande şi nu avea asupra lui o vestă de salvare. Bărbatul şi-a improvizat un dispozitiv flotant din jeanşii pe care îi purta, relatează Deutsche Welle.

10149 afișări
Imaginea articolului Metoda stranie prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape cu viaţă dintre valuri | VIDEO

Metoda stranie prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape cu viaţă dintre valuri | VIDEO

Arne Mucke şi fratele său navigau cu un iaht din Aukland spre Brazilia. La un moment dat, vela ambarcaţiunii, mişcată de o rafală puternică de vânt, l-a izbit pe Arne, aruncându-l în valuri. Incidentul a avut loc în largul coastei de est a Noii Zeelande.

Bărbatul nu purta vesta de salvare, fiind îmbrăcat doar cu un tricou şi o pereche de blugi. Fratele său, Helge, a încercat să-l tragă din apă aruncându-i o funie şi o vestă gonflabilă, dar valurile l-au îndepărtat rapid de iaht pe Arne şi nu a putut să ajungă la acestea, potrivit New Zealand Herald.

Din fericire, Arne şi-a amintit de un truc pe care îl învăţase în urmă cu mulţi ani, şi anume cum să-şi improvizeze, în caz de urgenţă, o vestă de salvare dintr-o pereche de pantaloni.

„M-am gândit mereu că dacă voi pica peste bord fără vestă de salvare, voi încerca şi eu metoda asta”, a explicat Arne Mucke presei neozeelandeze.

„Am respirat adânc, mi-am scos blugii, am făcut noduri la capătul cracilor şi i-am umflat. Apoi i-am scufundat. Aşa am obţinut o vestă de salvare”.

Autorităţile au fost alertate de fratele său şi un elicopter de salvare a sosit la faţa locului, însă după o căutare de aproximativ două ore a ambarcaţiunii în vastitatea oceanică a Noii Zeelande.

„Imaginaţi-vă că aţi rămas izolat în mijlocul oceanului timp de ore în şir, fără nicio speranţă că veţi fi salvat. Să-l găsim pe marinar în larg a fost ca şi cum am fi căutat acul în carul cu fân”, a explicat unul dintre salvatori, Ian Wilmot.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici