Mexic, ţara ideală pentru a locui după pensionare

Mexic a primit titlul de cel mai bun loc din lume pentru pensionari, într-un top realizat anual de publicaţia International Living, surclasând câştigătorul de anul trecut, statul Panama, unde preţurile pe piaţa imobiliară au crescut, informează Reuters.

10 afișări
Imaginea articolului Mexic, ţara ideală pentru a locui după pensionare

Mexic, ţara ideală pentru a locui după pensionare

Publicaţia International Living informează că Mexic a urcat de pe al patrulea, pe primul loc datorită unei "combinaţii accesibile de trăsături moderne şi farmec al lumii vechi".

Publicaţia a analizat 29 de ţări care au fost notate în funcţie de mai multe categorii, precum preţurile pe piaţa imobiliară, divertismentul, beneficii speciale oferite pensionarilor, cultură, securitate, îngrijire medicală, infrastructură şi nivelul de trai.

"În Mexic te poţi bucura şi de plăcerile cu care ai fost obişnuit într-o ţară civilizată: cablu TV, internet şi aparate electronice şi electrocasnice moderne", a indicat editorul revistei, Laura Sheridan.

Mexic a mai primit laude pentru sistemul de îngrijire medicală, climatul divers şi preţurile accesibile ale proprietăţilor imobiliare. International Living informează că o casă pe plajă poate fi cumpărată contra unei sume de până la 100.000 de dolari.

Mexic este urmat în top, în ordine, de Ecuador, Italia, Panama, Australia, Malta, Spania, Africa de Sud, Franţa şi Thailanda.

Panama a coborât de pe primul loc, pe al patrulea, din cauza creşterii preţurilor pe piaţa imobiliară, mai ales în Panama City, şi a restricţiilor impuse recent de guvern în ceea ce priveşte vizele pentru turişti, care au fost reduse la o perioadă de 30 de zile.

SUA s-a situat pe locul al 19-lea în top din cauza faptului că pensionarii nu au un sistem de beneficii speciale bine pus la punct. Statele Unite au înregistrat, în schimb, un punctaj bun la capitolele securitate şi infrastructură.

Marea Britanie s-a situat pe ultimul loc, al 29-lea, din cauza preţurilor mari de pe piaţa imobiliară şi a costului ridicat al nivelului de trai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici