Mia Farrow şi-a oferit libertatea în schimbul unui prizonier important din Darfur

Actriţa americană Mia Farrow şi-a oferit libertatea în schimbul eliberării unei importante personalităţi din Darfur, ţinut prizonier de 13 luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui sudanez Omar Hassan al-Bashir.

2 afișări
Imaginea articolului Mia Farrow şi-a oferit libertatea în schimbul unui prizonier important din Darfur

Mia Farrow şi-a oferit libertatea în schimbul unui prizonier important din Darfur

Suleiman Jamous, coordonator în cadrul Armatei pentru eliberarea Sudanului (SLA), este reţinut într-un spital al ONU din Kordofan, în apropiere de Darfur, de când Naţiunile Unite l-au mutat ilegal în acest loc, anul trecut.

Jamous are nevoie de o biopsie stomacală, procedură medicală care nu poate fi efectuată în acest spital. Administraţia de la Khartum a declarat că dacă Jamous va părăsi acest spital va fi arestat, dar că este dispusă să negocieze asupra condiţiilor sale de eliberare.

"Înainte de reţinerea sa, Jamous a jucat un rol crucial în aducerea SLA la masa de negocieri şi a luptat pentru reconcilierea dintre organizaţie şi facţiunile sale rivale", a scris Farrow în scrisoarea adresată preşedintelui sudanez.

"Îmi ofer libertatea în schimbul eliberării lui Jamous, pentru că acesta este important pentru civilii din Darfur şi pentru că sunt convinsă că acesta îşi va concentra energia asupra instaurării păcii şi dreptăţii la care speră şi este îndreptăţit poporul sudanez", continuă actriţa.

Farrow, care a fost căsătorită cu cântăreţul Frank Sinatra, este ambasador al bunăvoinţei din partea UNICEF şi a vizitat regiunea Darfur de două ori. Actriţa are 15 copii, dintre care 11 sunt adoptaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici