Michael Crichton, autorul "Jurassic Park", a murit

Scriitorul american, Michael Crichton, autorul a numeroase romane de succes printre care se numără "Congo", "Sfera" şi "Jurassic Park", a încetat din viaţă, miercuri, la Los Angeles.

33 afișări
Imaginea articolului Michael Crichton, autorul "Jurassic Park", a murit

Michael Crichton, autorul "Jurassic Park", a murit

Michael Crichton avea 66 ani şi suferea de cancer.

Michael Crichton a absolvit Medicina la Harvard în 1964, apoi a predat câţiva ani antropologie la Cambridge ca vissiting professor. A renunţat în scurt timp, dedicându-se în întregime scrisului.

Supranumit "părintele tehno-thrillerului", el este autorul romanelor "Congo", "Sfera" şi "Jurassic Park", care au cunoscut toate ecranizări celebre. Datorită succesului cărţii şi a filmului "Jurassic Park" (regia Steven Spielberg), o specie de dinozauri nou-descoperită a primit numele său.

Crichton este şi creatorul serialului de televiziune "E.R." ("Spitalul de urgenţă"), câştigător a opt premii Emmy. Tot el a creat, în anii '90, un joc de succes pe calculator, Amazon, precum şi o companie de computer entertainment, preluată ulterior de Eidos Interactive.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici