Michael Jackson a vândut post-mortem 2,6 milioane de copii ale pieselor sale

Aproape 2,6 milioane de copii ale pieselor interpretate de Michael Jackson au fost achiziţionate online, după anunţul decesului starului american, potrivit datelor furnizate de Nielsen SoundScan, informează Billboard.biz.

84 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson a vândut post-mortem 2,6 milioane de copii ale pieselor sale

Michael Jackson a vândut post-mortem 2,6 milioane de copii ale pieselor sale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor preliminare furnizate de Nielsen SoundScan, aproape 2,6 milioane de copii ale cântecelor interpretate de Michael Jackson (incluzându-le pe cele din perioada Jackson 5) au fost downloadate contra cost în mai puţin de o săptămână, după ce a fost anunţată moartea starului muzicii pop.

Cu o săptămână înainte de decesul artistului au fost vândute 48.000 de copii ale cântecelor ce-i aparţin lui Michael Jackson, diferenţa de volum fiind una dintre cele mai mari înregistrate în industria muzicii digitale.

Pentru a înţelege amploarea fenomenului de rememorare a megastarului, este necesară precizarea că niciun artist nu a vândut mai mult de un milion de copii ale cântecelor în format digital într-o singură săptămână. Mai mult decât atât, opt dintre albumele lui Michael Jackson se află în top 10 al celor mai bine vândute albume din toate timpurile, iar 25 dintre piesele sale se află în topul celor mai apreciate melodii dintotdeauna.

Hitul "Thriller" s-a vândut în 167.000 de exemplare după anunţul decesului cântăreţului, în săptămâna dinaintea morţii artistului fiind achiziţionate doar 5.000 de copii din această melodie, ceea ce indică o creştere de 3.551%.

Michael Jackson a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici