Michael Jackson, condus pe ultimul drum - VIDEO

Fiica lui Michael Jackson, Paris Katherine, i-a adus un omagiu emoţionant tatălui ei, la sfârşitul ceremoniei publice organizate în memoria artistului, care a avut loc marţi, la Staples Center din Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de CNN.

363 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, condus pe ultimul drum - VIDEO

Michael Jackson, condus pe ultimul drum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De când m-am născut, tati a fost cel mai bun părinte pe care vi l-aţi fi putut imagina", a declarat fetiţa, pe scenă, înainte de a izbucni în lacrimi. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât viaţa personală a lui Michael Jackson, mai ales în ceea ce priveşte cei trei copii ai săi, a fost bine protejată.

Discursuri emotionante rostite de apropiati si muzica au fost modalitatile principale prin care Michael Jackson, decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac, a fost omagiat în timpul ceremoniei care a avut loc marţi, la Staples Center din Los Angeles, şi care a fost transmisă în direct de CNN şi numeroase alte posturi TV şi site-uri.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al artistului a fost adus pe scenă în acordurile unui imn religios cântat de un cor, mulţimea din interiorul Staples Center ridicându-se în picioare în semn de respect pentru Michael Jackson şi aplaudând la finalul imnului.

Înainte de începerea ceremoniei şi de depunerea sicriului în apropierea scenei, Smokey Robinson a citit mai multe mesaje personale din partea unor prieteni celebri care nu au putut lua parte la ceremonie.

"Michael a fost dragostea mea, partea preţioasă a vieţii mele, parte integrantă a acesteia într-un fel pe care nu îl pot exprima prin cuvinte", a spus Diana Ross, în mesajul citit de Robinson prin care anunţa că nu poate fi prezentă la ceremonie.

Si Nelson Mandela a transmis un mesaj, în care spunea că s-a apropiat de Michael Jackson după excursiile şi concertele acestuia în Africa de Sud. "Aveam o mare admiraţie pentru talentul lui şi pentru modul în care a fost capabil să treacă peste tragedii de atâtea ori în viaţa lui. Şi îl jelim alături de milioanele de fani din întreaga lume", spune Mandela, în mesajul său.

Ceremonia a început cu un discurs al pastorului Lucious Smith, prieten al familiei Jackson, după care au cântat Mariah Carey şi Trey Lorenz, care au interpretat melodia "I'll Be There" făcută celebră de Jackson 5, în anii 1970.

Discursurile de omagiere au fost intercalate cu piese interpretate de artişti celebri: Lionel Richie ("Jesus is Love"), Jennifer Hudson ("Will You Be There"), John Mayer ("Human Nature"), Usher ("Gone too soon"), finalistul emisiunii concurs "Britain’s Got Talent" Shaheen Jafargholi ("Who's loving you"). Au mai putut fi auzite hiturile "We are the world", de Lionel Richie şi Michael Jackson, şi "Heal the World", de Michael Jackson, cântate de artiştii prezenţi la ceremonie.

"Michael a fost cel mai mare star din lume", a declarat Queen Latifah, într-un discurs în memoria lui Michael Jackson. Ea a mai spus că unul dintre primele discuri pe care fratele ei şi cu ea le-au cumparat a fost «Dancing Machine» al trupei Jackson 5.

Următorul care l-a omagiat pe Michael Jackson a fost Lionel Ritchie, care a cântat melodia "Jesus is Love".

"Cred că este cel mai mare artist din câţi au trăit vreodată", a spus Berry Gordy, Fondatorul casei de discuri Motown, în finalul discursului pe care l-a ţinut la ceremonie. "Michael Jackson avea 10 ani când, împreună cu fraţii săi (Tito, Jermaine...etc) au avut prima audiţie la Motown. Au fost extraordinari. El cânta şi dansa ca nimeni altul, nu mai văzusem niciodată aşa ceva", a mai spus el.

A urmat Jennifer Hudson care a cântat "Will You Be There" în memoria lui Michael Jackson.

Unul dintre prietenii familiei, reverendul Al Sharpton a declarat ca "Michael nu a lăsat pe nimeni să-l facă să renunţe la visul lui (...) nu a acceptat limitele (...) a distrus cortina culorii, a rasei (...) ne-a făcut să spunem că noi suntem lumea (...) să ne iubim unii pe alţii". Referitor la excentricităţile lui Michael Jackson, acesta a mai spus "nu a fost o persoană ciudată, a avut de-a face cu tot felul de situaţii ciudate".

Din public s-au auzit mereu mesaje pentru Michael Jackson din partea fanilor, precum "Te iubim, Michael".

La ceremonie a participat şi una dintre fostele iubite şi prietene ale lui Jackson, actriţa Brooke Shields, care a declarat că avea o legătură specială cu acesta, tocmai pentru că au înţeles foarte devreme ce înseamnă să fii în lumina reflectoarelor. Ea a mai vorbit şi despre faptul că lui Michael îi plăcea să râdă şi să facă glume, adăugând că unul dintre cântecele preferate ale acestuia era "Smile" (1936), al lui Charlie Chaplin, din filmul "Modern Times". Aceeaşi piesă a fost interpretată ulterior de Jermaine Jackson.

La rândul lui, Martin Luther King III a declarat despre Michael că "a fost cu adevărat bun în tot ceea ce a făcut", în timp ce Bernice King a spus: "Sper ca nimic să nu ne separe vreodată de iubirea lui Dumnezeu, căci doar ea ne ridică spiritual. Michael a fost inspirat de iubirea lui Dumnezeu. Michael s-a ridicat deasupra intereselor personale şi a fost întotdeauna un susţinător al cauzelor umanitare".

Sheila Jackson Lee, membru al Camerei Reprezentanţilor, l-a omagiat şi ea pe Michael. "Michael Jackson a iubit întreaga lume, lui Michael Jackson i-a păsat de lumea întreagă", a spus Lee. "Noi suntem această lume şi dacă suntem mai buni, suntem aşa pentru că Michael Jackson a trăit printre noi", a adăugat ea.

Totodată, Kenny Ortega, directorul turneului pe care Michael Jackson ar fi trebuit să-l susţină la O2 Arena din Londra, din iulie, a declarat că familia Jackson a decis să facă această ceremonie publică la Staples Center, locul unde cântăreţul făcea repetiţiile, pentru că aici era "casa lui". "Astfel sărbătorim viaţa lui prin muzică şi comemorăm moartea lui", a explicat Ortega.

Ceremonia s-a încheiat cu o serie de discursuri rostite de câţiva dintre fraţii lui Michael Jackson, dar şi cu o rugăciune.

În toată lumea, inclusiv la Bucureşti, fanii lui Michael s-au adunat pentru a urmări pe ecrane uriaşe ceremonia publică de comemorare a "Regelui muzicii pop". Astfel, circa 200 de fani ai lui Michael Jackson au urmărit, în parcul Obor, ceremonia funerară a megastarului, transmisă live pe un ecran amplasat în faţa Primăriei Sectorului 2.

Înainte de ceremonia publică de la Staples Center, la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles a avut loc o ceremonie funerară privată la care au asistat doar apropiaţi ai cântăreţului şi membri ai familiei, inclusiv cei trei copii ai săi.

Sicriul aurit cu trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a ajuns la Staples Center din Los Angeles cu aproximativ jumătate de oră înainte de debutul ceremoniei. Cortegiul funerar care a transportat sicriul a fost introdus în stadion pe o intrare separată, păzită de forţele de ordine, urmând un traseu care a presupus închiderea de către autorităţi a mai multor străzi.

Potrivit site-urilor TMZ.com şi Access Hollywood, sicriul lui Michael Jackson, îmbrăcat în aur, este evaluat la 25.000 de dolari. Modelul a fost comandat companiei care i-a furnizat şi sicriul lui James Brown, în 2006.

Informaţia potrivit căreia trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson va fi adus la stadionul din Los Angeles, pentru ceremonia publică în memoria sa, a fost confirmată abia cu câteva ore înainte de eveniment.

Potrivit CNN, aproximativ 3.000 de poliţişti au asigurat ordinea în timpul celor două ceremonii dedicate memoriei lui Michael Jackson, adică o treime din cei care activează în Los Angeles.

După încheierea ceremoniei, trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson a fost transportat spre locul unde acesta va fi înmormântat, cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de CNN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici