Michael Jackson dorea ca ultimul său concert de la Londra să fie înscris în Guinness Book

Michael Jackson, care se pregătea pentru o revenire spectaculoasă pe scenă în momentul morţii sale, pe 25 iunie 2009, dorea ca ultimul său concert pe care urma să îl susţină la Londra - ultimul din seria de 50 de show-uri de la O2 Arena - să fie înscris în Cartea Recordurilor Guinness.

1657 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson dorea ca ultimul său concert de la Londra să fie înscris în Guinness Book

Michael Jackson dorea ca ultimul său concert de la Londra să fie înscris în Guinness Book (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această informaţie a fost dezvăluită, marţi, de un martor citat în procesul intentat fostului medic al megastarului, la Los Angeles.

Randy Phillips, patronul AEG Live, organizatorul celor 50 de concerte pe care "regele muzicii pop" urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, a depus mărturie, marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, în procesul intentat medicului Conrad Murray, acuzat de omucidere involuntară, după decesul cântăreţului Michael Jackson.

Randy Phillips a reamintit faptul că numărul acestor show-uri a fost mai întâi de 31, însă, datorită vânzărilor "fabuloase" de bilete în sistem pre-sales, acest număr a ajuns apoi la 50. "Nu am văzut niciodată aşa ceva, în toată cariera mea. AEG Live şi-a exprimat dorinţa ca numărul acestor show-uri să ajungă la 50", a declarat Phillips.

"Michael Jackson a acceptat cu două condiţii", a adăugat Randy Phillips.

Prima dintre ele a fost "ca reprezentanţii Guinness Book of Records să vină la cel de-al 50-lea spectacol", deoarece atât de multe concerte, toate sold-out, într-o sală atât de mare, ar reprezenta o reuşită "pe care nimeni nu putea să o egaleze".

A doua condiţie a fost ca starul să dispună pe durata seriei de concerte "de un domeniu, în afara Londrei, cu izvoare şi cai, pentru binele copiilor lor şi pentru a nu trăi închis într-o cameră de hotel".

"Era un tată fenomenal", a spus Phillips.

Martorul a descris întâlnirea pe care a avut-o cu Michael Jackson, în toamna anului 2008, în timpul căreia a discutat cu artistul american despre motivele care l-au determinat pe acesta să îşi dorească să urce din nou pe scenă.

"Mi-a explicat faptul că voia să se stabilească undeva, să întemeieze un cămin adevărat pentru copiii lui. Era obosit să trăiască astfel, ca un nomad. A fost emoţionant. A plâns şi am plâns şi eu", a declarat Phillips.

Randy Phillips a relatat apoi aspecte din cursul altor două întâlniri cu starul, în iunie 2009, pe care le-a avut cu Jackson şi cu medicul Conrad Murray.

În prima dintre ele, la începutul lui iunie 2009, starul american i s-a părut în mod ciudat "puţin concentrat şi distrat".

"Când am plecat, l-am întrebat pe asistentul lui, Michael Amir, dacă Michael (Michael Jackson, n.r.) se simţea bine, iar el a răspuns afirmativ, precizând că (Michael Jackson) tocmai se întorsese de la cabinetul medicului Klein", a mai spus acesta.

Michael Amir Williams, care a depus mărturie la începutul procesului, a afirmat că în lunile care au precedat moartea starului, Michael Jackson mergea foarte des la cabinetul medicului Arnold Klein, un dermatolog din Beverly Hills, de unde ieşea "ameţit" şi "vorbind foarte lent".

Randy Phillips a evocat şi întâlnirea din 20 iunie, în timpul căreia coregraful Kenny Ortega şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nivelul de implicare al starului american în acel proiect muzical - şi eventualele lui probleme de sănătate.

"Michael a spus că a lucrat la coregrafia spectacolelor la el acasă. I-a spus lui Kenny: «Tu construieşti casa, iar eu voi pune uşa şi voi picta tablourile». Kenny i-a spus: «Formidabil!. E tot ceea ce voiam să aud»", a declarat patronul AEG Live.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.

Medicul său personal din acea perioadă, Conrad Murray, a recunoscut că i-a administrat starului propofol, în dimineaţa zilei în care acesta a murit, dar şi în săptămânile care au precedat decesul.

În cazul în care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina. În prezent, doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici