Michael Moore i-a dat în judecată pe fraţii Weinstein

Cineastul Michael Moore i-a dat în judecată pe fraţii Harvey şi Bob Weinstein, pe care îi acuză de "trucuri contabile hollywoodiene" şi "decepţie financiară", afirmând că cei doi producători l-au înşelat cu cel puţin 2,7 milioane de dolari din încasările obţinute de documentarul "Fahrenheit 9/11".

20 afișări
Imaginea articolului Michael Moore i-a dat în judecată pe fraţii Weinstein

Michael Moore i-a dat în judecată pe fraţii Weinstein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Reuters, în documentele depuse, luni, la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Moore susţine că fraţii Weinstein şi compania Fellowship Adventure Group au fost de acord să împartă profiturile între ei în procente egale (50%), însă apoi au "ascuns" aceşti bani de regizor. Compania fraţilor Weinstein trebuia să-i plătească lui Moore o parte din profiturile rezultate de pe urma comercializării filmului.

Cineastul american îi acuză pe cei doi producători de fraudă şi încălcarea contractului. În urma unui audit cerut în 2008 de Michael Moore pentru a analiza situaţia încasărilor de 222 de milioane de dolari generate pe plan mondial de acest film, cineastul susţine că a descoperit "nereguli substanţiale în înregistrările contabile", care au avut ca rezultat "lipsa masivă a plăţilor către Michael Moore".

Avocatul lui Michael Moore a declarat că acesta este primul proces pe care cineastul l-a intentat cuiva într-o carieră de peste 20 de ani în cinematografie.

Considerat un cineast cu simpatii de stânga şi recompensat cu premiul Oscar în 2003, pentru filmul său manifest împotriva armelor de foc "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", Michael Moore este un regizor prolific şi controversat, autor al documentarului "Sicko" (2007) - despre sistemul naţional american de sănătate - şi al tiradei împotriva lui George W. Bush - "Fahrenheit 9/11" (2004) -, un film laureat cu Palme d'Or la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici